Aktuális

Gyilkosságot rendelt a polgármester?

Bors

Létrehozva: 2014.01.31.

Gyilkosságra felbujtással vádolja testvérének volt barátja Torontó polgármesterét. Azt állítja, hogy Rob Ford meg akarta öletni, amikor börtönben volt.

Scott MacIntyre korábban Rob Ford lánytestvérével járt. A férfi azt mondta: 2012 márciusában támadták meg a börtönben, szerinte azért, mert Torontó polgármeste­re el akarta hallgattatni. Tartott ugyanis attól, hogy nyilvánosan kiteregeti alkohol- és drogügyeit – állította a feljelentő, aki szerdán nyújtotta be keresetét.

A feljelentés szerint a polgármester egy futball­edzőn keresztül szervezte meg a börtönbeli támadást. Állítólag bevonták a börtön személyzetét is: nekik az volt a dolguk, hogy „tiszta legyen a levegő” az ütlegelés idején.

Rob Ford ügyvédje szerint valamennyi állítás alaptalan. Scott MacIntyre szerint a büntetés-végrehajtást felügyelő tárca is felelős azért, hogy megtámadták. A férfi egymillió dolláros kártérítésre tart igényt – írja a The Telegraph.

Torontó polgármestere tavaly beismerte, hogy crack kokaint fogyasztott. Az is előfordult, hogy ittasan vezetett, legutóbb pedig részegen randalírozott egy étteremben. A polgármester nem akar lemondani posztjáról.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek