Aktuális

Durva: ártatlanul sittelték le trafikrablás miatt

FG

Létrehozva: 2014.01.14.

Megszüntette a bíróság Sz. Roland előzetes letartóztatását, miután kiderült: feltehetően tévedés áldozata lett. Egy nemzetközi cég pécsi munkatársát az egyik kertvárosi trafik kirablásával gyanúsítják – ügyvédje szerint már nem sokáig.

Három trafikot is kiraboltak Pécsett karácsony után. A 26 éves Sz. Rolandot a Nagy Imre úti rablással gyanúsítják, pénteken azonban mégis hazamehetett.

– Napokon belül megszüntethetik az ellene folyó eljárást – mondta lapunknak ügyvédje, Baán Károly. 

Rolandnak az lehetett a pechje, hogy a trafik melletti tízemeletes házban lakik, és fekete kabátot hord, ezért valaki úgy vélte, a személyleírás alapján csakis ő lehet az. Pedig a bíróságon is jó minőségű fekete kabátban volt, ami cseppet sem összetéveszthető a rabló által viselt olcsó műanyag bomberdzsekivel.

A férfi édesanyja és testvére is biztos a férfi ártatlanságában. Édesanyja szerint Roland szeme kék, az eladó viszont barna szemű férfit látott, és sem a fegyvert, sem a kamerákon szereplő ruhát nem találták meg.

– Roland rendesen dolgozik, jól keres, miért vállalt volna ilyen kockázatot? – kérdezte a kétségbeesett anya. Ha valóban ártatlanul ült egy egész hetet a fiatalember, kérheti a rendőrségtől kiesett munkabére és egyéb kára megtérítését.

– Ha bizonyítottság hiányában megszüntetik ellene az eljárást, akkor folyamodhat kártérítésért, addig nincs miről beszélni – hárította el ezzel kapcsolatos kérdéseinket a védő.

December 22-én délelőtt fél 11-kor egy maszkos férfi Pécsett a Rácvárosi úton lévő nemzeti dohányboltban elvitte a kasszát és két karton cigarettát, és rálőtt az eladóra. A támadó 40 év körüli, 170 centi magas.

December 31-én hajnali fél ötkor Pécsett, a Nagy Imre úton lévő trafikot rabolta ki egy fegyveres. Ruházata hasonlított a rácvárosiéra.

Január 2-án este nyolc után Pécsett, a Lahti utcában egy élelmiszerdiszkont mellett lévő trafikból vitték el a bevételt. A biztonsági kamera felvételén egy 20–22 év körüli, 170 centi magas, vékony férfi látható, arcán maszkot, kék farmert, fekete cipőt viselt. A rendőrség 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a trafikrabló kézre kerítéséért.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek