Aktuális

Csepeli kettős gyilkosság: József özvegye nem tud felejteni

Hunyadi Áron

2014. január 7. kedd 09:00

Ma öt éve, 2009. január 7-én ölték meg Csepelen Takács József iskolaigazgatót és Papp László tanárt. Takács József özvegye könnyek közt beszélt lapunknak arról, hogy az eltelt idő mit sem enyhített fájdalmán.

Hogyan emlékszik vissza arra a bizonyos napra?

Mikor Jóska hazajött, iszonyú fáradt volt. Mégis visszament az iskolába. Ezután ért haza Móni lányom, az egyik gyereke tévézett, a másik számítógépezett. Később felhívott Jóska egyik barátja, és kérdezte, hol van a férjem. Mondom: az iskolában. Miért? Mert valaki lőtt ott. Rögtön hívtam Jóskát, de nem vette fel. Hívtam, hívtam folyamatosan, de semmi… A lányom elrohant, én itthon maradtam az unokákkal. Közben átért a fiam, Gábor is. Egyszer csak megláttam, hogy az ablaknál áll és zokog. Én úgy tettem, mintha nem venném észre, mert nem akartam tudni! Ezután felhívott egy barátunk, és mondta, hogy Jóska az. Ami azután történt, arra nem emlékszem… Azóta is, ha hívok valakit, és nem veszi fel, teljesen kikészülök.

Hogyan lehet feldolgozni a történteket?

Én már soha nem leszek normális, soha nem fogom ezt feldolgozni! Amikor megfogta a kezem, akkor éreztem, hogy velem van. Csepelen tudok közlekedni, itt születtem, de amikor elérem a Boráros teret, elveszve érzem magam, és meg kell fognom a saját kezem, mert már nincs, aki megfogja. Az első tavasz volt a legnehezebb. Láttam, hogy minden rügyezik, és arra gondoltam: minek, ha ő már nem él?

Elégedett az elkövetőket sújtó ítélettel?

Nagyon kikészített az eljárás, hiszen négy évig tartott. Végigültem az összes tárgyalást. Az a szemét kis görény Deme mindenáron végezni akart a férjemmel, hogy bosszút álljon. Mindketten megérdemlik, amit kaptak, de Demére jobban haragszom. Egyrészt, mert ő tervelte ki az egészet, másrészt, mert végighazudozta az eljárást. A gyilkosság helyszínén négyen voltak: a férjem, Lacika és a két gyilkos, Deme és Kun Tamás. Deme megkérte Lacikát, hogy csörgesse meg. Mikor később találkozott a rendőrökkel, volt pofája a telefonját mutogatni: de hát nemrég még keresett engem! Bosszúszomjas ember, aki miatt a férjemnek meg kellett halnia.

Mi az, ami ebben a nehéz élethelyzetben segítséget jelent?

Két gyermekem és öt unokám van. A lányom és a családja itt lakik az alsó szinten, a fiamék is a közelben. Az unokák közül a legkisebb hét, a legidősebb tizennyolc éves. Ő verset is írt a papának, és a pici is emlékszik rá. Ugyanaznap van a születésnapja, mint Jóskának. A temetőbe viszont nem szeretek kijárni. Nekem itt van Jóska ebben a házban, minden szögben, amit ő vert be. 

Magnóra vett emberölés

2009. január 7-én a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában lelőtték Takács Józsefet, az intézmény vezetőjét és Papp László tanárt. A gyilkosságot Deme Gábor korábbi gazdasági igazgató tervelte ki, a ravaszt Kun Tamás gondnok húzta meg. Deme bosszúból akarta megöletni őket, mert Takács korábban sikkasztásért elbocsátotta állásából.

Arra nem számítottak, hogy Papp diktafonnal felvette a történteket, ami később perdöntőnek bizonyult. Kun Tamást tavaly tavasszal jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélték, Deme leghamarabb harminchat év múlva szabadulhat. A tettesek végig tagadták, hogy ők az elkövetők.

További cikkek

Diagnózis

„Soha nem fog meggyógyulni” – Sokkoló diagnózist közöltek a 3 hetes kisfiú anyukájával

kávé

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

Ez is érdekelhet

vg.hu

Az ózonterápia is sikeres lehet a koronavírus kezelésében

ripost.hu

Ezeken a helyeken esik a hó – mindenki vigyázzon, aki autóba ül

she.life.hu

Olyan régóta vagyok egyedül, hogy már nem emlékszem, milyen párkapcsolatban élni

vaol.hu

A jegyváltástól a pontatlanságig – Sok kritika éri az új szombathelyi szolgáltatót

origo.hu

Generációs kapcsolatot mutattak ki a dohányzás és a testzsír között

vg.hu

Új roncsprogrammal szabadulnak az autómatuzsálemektől

kemma.hu

Busz akadt el a tatabányai halálos baleset helyszínénél

hirtv.hu

Orbán Viktor: Kulturális expanzióban vagyunk, válság ide, vagy oda + videó

bama.hu

Megfenyegették a kozármislenyi háziorvost az oltások beadása miatt

origo.hu

Súlyos autóbalesetet okozott Arnold Schwarzenegger - fotók