Aktuális

Bosszúból gyilkolhatta meg Margitot az idős férfi

GJ

2014. január 21. kedd 07:45

Egyelőre rejtély, hogy pontosan mi történt abban a her­nád­szent­and­rási házban, ahol a 76 éves H. Ferenc megölt egy középkorú helyi nőt. A bácsi azt állítja, önvédelemből gyilkolt, mert az asszony késsel fenyegetőzve ki akarta rabolni. Az áldozat családja viszont tartja, bosszúból gyilkolt az idős ember.

Ami biztos, vasárnap kora délután a 76 éves H. Ferenc saját házában megölt egy 57 éves asszonyt. A rendőrség szerint az idős férfit a nő késsel próbálta meg kirabolni, ezért a bácsi piszkavasat ragadott, és többször megütötte vele Balogh Ödönnét. Feri bácsi a rendőrségnek azt mondta, ő csak védte magát és az értékeit Margittól.

Egy mobilon vesztek össze?

– A rendőrség H. Ferencet előállította, de szabadlábon védekezhet. A nyomozók egyelőre vizsgálják, hogy az asszony hogyan jutott be a házba és hogy valóban jogos önvédelem történt-e – nyilatkozta lapunknak Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az áldozat családja szerint az asszony viszont a légynek sem tudott volna ártani, és soha életében nem lopott semmit. Feri bácsi azonban már korábban is megvádolta. – Feri ősszel azt állította, hogy a testvérem ellopta a mobiltelefonját, amit az unokájától kapott. A rendőrökkel is elvitette, de nem tudták rábizonyítani. Azóta többször is megfenyegette, hogy megöli – állítja az áldozat testvére, Balogh Józsefné. Úgy gondolják: Margitot Ferenc csalta be magához, besurranni nem is tudott volna, hiszen a férfi mindig zárva tartotta az ajtókat és a kaput is.

Disznóvágáson van annyi vér, mint itt

– A testvérem egy pici, törékeny asszony volt, 145 centi és 40 kiló. Képtelenség, hogy ő bárkit meg tudott volna fenyegetni, kést pedig soha nem hordott magánál – teszi hozzá a gyászoló testvér.

A szomszédok szerint a bácsi a gyilkosság után csurom véresen jött ki a házból, állítólag úgy összeverte az asszonyt, hogy még az egyik szemgolyója is kiesett. Az áldozat rokonai szerint annyi vér még egy disznóvágáson sincs, mint amennyi a férfi ruháján volt.

Balogh Józsefné biztos benne, bosszúból végzett testvérével az idős férfi 

Feri bácsi amúgy a szomszédokat kérte, hogy hívják a mentőket, de Margit életét már nem lehetett megmenteni.  – Ismerték egymást, Margit többször is megfordult nála. Ha ennyire haragudott rá, nem értjük, hogy miért engedte be a házába – tanakodtak a szembeszomszédok.

Unokája elvitte a faluból a bácsit

Feri bácsit is szerettük volna megkérdezni, de unokája elvitte a faluból. A fiú biztos benne, hogy nagypapája ártatlan. Korábban annyit mondott a helyieknek, hogy az egyébként zárkózott öreg­úr­hoz már többször betörtek, és elege lett belőle, ezért vette fel a harcot a támadójával. A faluban a vasárnapi eset óta folyamatosan járőröznek a rendőrök, akik lincshangulattól tartanak. Tegyük hozzá, van rá esély...

Az ügyvéd: jogosnak tűnik a tulajdonos reakciója

Dr. Kamarás Péter ügyvéd szerint az elsődleges információk alapján jogosnak tűnik az idős férfi reakciója. – A tavaly hatályba lépett új Btk. egyértelművé tette, hogy a közvetlenül fenyegető támadás elhárításakor a megtámadottnak joga van védekezni.

Nem büntethető az, aki ijedtségből vagy menthető felindulásból lépi túl a védekezés szükséges mértékét. Ebben az esetben a támadó jóval fiatalabb volt, így az idős ember joggal ijedhetett meg tőle – mondta az ügyvéd, aki hozzátette, mivel az eset részleteit nem ismeri, a szavai nem perdöntőek.

Amikor meghaltak a betörők

Árammal ölte meg a tolvajt (2008)

A kesznyéteni Szoboszlai Barna (képünkön) árammal védte uborkaföldjét a tolvajoktól, akik közül az egyik belehalt az áramütésbe. A 70 éves férfit korábban többször is meglopták, kirabolták, ezután döntött úgy, hogy áramot vezet a kerítésébe. Az idős férfi három hónapot ült előzetesben, majd egy év fogházbüntetést kapott, két évre felfüggesztve. Végül megrovásra enyhítették az ítéletét.

Fagyállót tett a borába (2013)

A 37 éves vácszentlászlói V. Pál fagyállót tett boroshordóiba, mert megelégelte, hogy a tolvajok folyamatosan dézsmálják a nedûjét. A korábban drogproblémákkal is küzdő Sz. Sándor (képünkön) ivott a mérgezett borból, és bele is halt. A rendőrség jelenleg emberölés miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz. V. Pálhoz azóta újra megpróbáltak betörni. 

Ne lopjon, és nem hal meg!

A BorsOnline és a Bors Facebook-oldalán kommentelők a megtámadott bácsi pártjára álltak a hír hallatán: Remélem, felmentik a bácsit, hiszen jogos önvédelem és meg pisztolyt sem használt.

Jól tette, bárcsak minden ilyen eset így végződne. Azt nézve, hogy hány ilyen sima betörés ért véget azzal az elmúlt években, hogy a betörők agyonverték az otthon alvó időseket, jogos. l Mit kellett volna csinálni, főzni neki egy kávét?

Egy ilyen alkalomnál szerintem nincs idő gondolkodni hogy mekkorát üssön, vagy üssön-e? Vagy ő vagy a betörő, élet-halál harc. Mivel két pici gyermekem van, gondolkodás nélkül megtenném, hogy megvédjem őket a saját otthonunkban! Ne lopjon és nem hal meg!

További cikkek

TRAGÉIDA

„Soha nem felejtem el a gázolaj szagát”- Kilencen haltak meg az M7-esen történt buszbalesetben

Sértés

Márki-Zay Péter nevetgélve beszélt arról, hogy sértegette a fogyatékkal élőket

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: óriási fordítás, a svédek drámai hajrával elődöntősök

mindmegette.hu

Gyors, egyszerű és brutálfinom: félórás paradicsomos csirke

origo.hu

Gyereket vár a női kézilabda-válogatott klasszisa

magyarnemzet.hu

Stabil kormánypárti előnyt mért az Alapjogokért Központ

boon.hu

Szívszorító: így búcsúznak lányai Csollány Szilvesztertől

nemzetisport.hu

Sportrádió: Nemcsak az Eb-t, az elmúlt éveket is vizsgálni kell – Kocsis Máté

origo.hu

Gigantikus delfint idéző gépekkel fuvaroz túlméretes szállítmányokat az Airbus

ripost.hu

Ez mindent megváltoztat: súlyos bejelentést tett Szlávik János az omikronnal kapcsolatban

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 26.: az Uránusz és a Vénusz fényszöge meglepő fordulatokat hozhat

origo.hu

Újra látták a rejtélyes kiskunsági fekete párducot

origo.hu

Hihetetlen izgalmak után dőlt el az elődöntőbe jutás a skandináv rangadón a kézi-Eb-n - videó