Aktuális

8 évet kaphat a Barcelona bukott elnöke

Sz. S.

Létrehozva: 2014.01.25.

Sandro Rosellt, az FC Barcelona frissen lemondott elnökét akár nyolc évre is lecsukhatják, ha bebizonyosodik a hűtlen kezelés gyanúja. A katalán klubra igencsak rájár a rúd az utóbbi időben.

Szemre minden rendben, elvégre a katalán együttes vezet a spanyol bajnokságban, és BL-nyolcaddöntőt játszik a Manchester Cityvel. Az utóbbi évek történéseit végigkövetve azonban leszögezhető: a 2010-ben elnöknek választott Rosell hibáiból fakadóan megingott a klub szilárdnak vélt alapja. Az elnök végül a Neymar megszerzése kapcsán kirobbant botrányba bukott bele.

Karácsony előtt egy Jordi ­Cajes nevű socio, azaz klubtag azzal vádolta meg Rosellt, hogy a brazil játékos Santostól tör­tént nyári megvásárlásakor eltűnt 40 millió euró. A csatárért ugyanis 17,1 milliót (5,2 milliárd Ft) kapott a Santos, noha a hivatalos vételára 57,1 millió volt. A spanyol bíróság bekért minden dokumentumot, mert fennáll annak a gyanúja, hogy a hiányzó összeg az N&N nevű céghez vándorolt, amelyben a focista és édesapja is szerepel.

Amint bejelentették, hogy hivatalos vizsgálat indul, Rosell leköszönt, habár továbbra is tagadja a vádakat. Helyzetét bonyolítja, hogy a Mundo Deportivo írása szerint Neymarért valójában 95 millió eurót (29 milliárd Ft) fizetett Rosell, akit hűtlen kezeléssel gyanú­sítanak, amiért egytől nyolc évig terjedő szabadságvesztés a büntetési tétel. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek