Aktuális

Cukiságfaktor kimaxolva: így szerettek az állatok idén

Bors

Létrehozva: 2013.12.26.

Az állatokban például az is nagyon jó, hogy mindent komolyan vesznek, így az érzelmeiket is. Teljesen mindegy, hogy ember, fajtárs, vagy potenciális ellenség, ha az ő szívük megdobban, azon mi besírunk.

Kezdetnek rögtön itt egy durva érzelmi manipuláció: két árva kutyatestvér egy olyan fotóval sokkolta a közvéleményt, hogy még a betonból is könnyek fakadtak.A lesoványodott labrador-bulldog keverék kölykökre állatmentők találtak rá, és hamarosan az is kiderült, miért van közöttük ennyire szoros kapocs. 

Az álmukban is egymást ölelő kutyababák kiverték a virtuális biztosítékot

Az egyik testvér ugyanis vak, így a másik kutyus segítsége nélkül valószínűleg nem bírta volna a kemény utcai életet. Miután történetük felkerült a netre, több százan jelentkeztek értük, így most már egy boldog családban élnek, természetesen együtt.

Nem kell ahhoz fajtársaknak lenni, hogy a legmélyebb kötelék alakuljon ki két állat között. Ám előfordul, hogy elmarad a happy end. Szívszorító véget érhet például az a teljesen valószínűtlen barátság, amely egy gepárd és egy labrador között köttetett Floridában.

Kasi és Mtani együtt nőtt fel, és rajonganak egymásért, az azóta kifejlett nagymacskát azonban hamarosan visszaengedik a természetbe gondozói, hogy igazán boldog életet élhessen. Ismerve a kutyák szívügyeit, kis barátja örökké vissza fogja várni őt.

Az egyik kínai állatkertben egyenesen ragadozó és potenciális prédája nőtt össze elválaszthatatlanul. Egy két hónapos pávián és egy egy hónapos kisoroszlán folyamatosan együtt van, amióta anyukáik teje elapadt, és így a gondozók segítségére szorulnak. Minden percet együtt töltenek, ám gondozóik szerint ahogy nőnek, ez a kapocs lazulni fog, míg végül a táplálkozási láncban betöltött szerepük végleg tönkreteszi barátságukat.

Mi az ösztönök ellenében nekik szurkolunk! 

Bár a természetben még csak nem is találkozhatnának, az amerikai Myrtle Beach szafariparkjában furcsa, de cuki vonzalom támadt egy orángutánban: ő a pingvinekért rajong. A kilencéves nősténymajom eteti is a deli sarki madarakat, és annyira okos, hogy tudja, halat esznek, és nem banánt.

Az orángután szakszerű mozdulatait valószínűleg a gondozóktól leste el

2013 ismét bebizonyította, hogy az ősi ellentét csak papíron létezik kutya és macska között. Itt van például Gizmo, aki egy ideig azt hitte, a vele egy háztartásban élő kutya, Dexter az anyukája. A páros teljesen egy hullámhosszon van, olyannyira, hogy már közösen verik át gazdájukat.

A 7 éves Rory egyenesen az életét köszönheti egy labradorkölyöknek, ugyanis a kutyis vérével mentették meg, miután patkánymérget evett. A különleges vérátömlesztést egy új-zélandi állatklinikán hajtották verge, és a haldokló macska csodás gyógyulása mindenkit meghatott. 

Az idei cukiságmérőt természetesen az emberek és állatok közti szeretet is kiakasztotta néhányszor. A megmentőit felnőttkorában is rajongásig szerető oroszlán képein az is besír, akinek egyébként hiányoznak a könnycsatornái, és a történetet sem könnyű elérzkenyülés nélkül elolvasni. 

Londonban pedig egy pár hónapos babát álomba ringató kutyusról készítettek szinte aljas módon cuki videókat gazdái.

Ezt pedig csak úgy, kommentár nélkül.

Végül pedig jöjjenek azok a négylábúak, akiket Ámor talált sziven 2013-ban. Az állatok a szerelmet is roppant komolyan veszik, csodás példa erre Samu, a dámszarvasbika, aki konkrétan a szabadságát adta fel a nőkért.

Az egykor vadon élő agancsos már akkor felfigyelt a Budakeszi Vadasparkban élő dámtehenekre, amikor még nem készült el a kifutókat körbevevő kerítés. Egyre több időt töltött a társaságukban, míg végül teljesen beköltözött a parkba, hogy mindig kedvenc háreme közelében lehessen. A most tizenkét éves bikának bejött az élet, azóta már legalább hússzoros apává vált.

Idén a legreménytelenebb, mégis a legcukibb szerelem Fülié, aki szintén a Budakeszi Vadasparkban él. A nőstény házicica szíve a park vadmacskájáért, Szilveszterért lángol, ám a délceg kandúr sajnos egyáltalán nem értékelte a csinos, fekete-fehér nőstény próbálkozásait, amivel igyekezett elcsábítani őt.

Füli napi rendszerességgel megjelent Szilveszter ketrece előtt, és igéző tekintettel bűvölte vágyai tárgyát, ám a vadmacska maximum hűvös távolságtartással nyugtázta a rajongást.

Tökéletesen megértjük Fülit, Szilveszter egy roppant szép férfi

Az élet kegyetlen, és Füli egyetlen vigasza annyi lehet, hogy akkor sem járna jobban, ha Szilveszter viszonozná az érzelmeit: a gondozók szerint ugyanis akár bele is halhatna egy randevúba a vadállattal.

A kegyelemdöfést pedig egy szemétkupacon talált, ám végtelenül jófej kutyával szeretnénk megadni, aki szörnyű sorsa ellenére is tudja, hogy csakis a szeretet a lényeg.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek