Aktuális

Zsonglőrködtek a villamosvezetők

GJ

Létrehozva: 2013.11.25.

Sebességet kellett saccolni, távolságot mérni, céltábla közepére vezetni a villamost és úgy kinyitni egy ajtót, hogy az azon elhelyezett teniszlabdák ne essenek le. Európa legjobb villamosvezetôi idén a párizsiak lettek, nagy küzdelemben előzték meg a budapesti csapatot.

Villamosvezetők csaptak össze a hétvégén Budapesten, a II. Villamosvezető Európa-bajnokságon, amire három magyar és tizenegy európai nagyvárosból érkeztek csapatok. Tavaly Drezdában rendezték meg először az Eb-t, akkor a budapesti csapat elsöprő győzelmet aratott, miközben olyan járművekkel versenyeztek, amelyek nem közlekednek egyetlen magyar városban sem.

A mostani rendezvényen sem könnyítették meg a résztvevők dolgát: különböző ügyességi feladatokat kellett megoldani egy csuklós Ganz és egy Tatra villamossal.

A kétfős csapatok közül idén a párizsiak nyerték az Eb-t a budapestiek elôtt. – A távolságot és a sebességet kell minél pontosabban eltalálni, céltábla közepébe vezetni a villamos elejét, vagy a legnehezebb: úgy kinyitni egy kaput, hogy ne essenek le a ráhelyezett teniszlabdák – magyarázta a Borsnak a feladatokat a budapesti versenyző, Palóczi Julianna.

A hazai csapatoknak drukkolt a tavalyi nyertes villamosvezető, Veperdi Tamás is.

– Ügyesek a magyar csapatok, de nincs könnyű dolguk, mert ilyen villamosokat korábban még sohasem vezettek, mindössze néhány órájuk volt gyakorolni szombaton azokkal a versenyszámokra – magyarázta a tavalyi Európa-bajnok.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek