Aktuális

Vigaszt lelt a pápánál az eltorzult arcú férfi

Bors

Létrehozva: 2013.11.08.

Futótűzként terjedt el az interneten az a fotó, amelyen Ferenc pápa egy súlyosan beteg, daganatos férfit ölel magához. Az egyházfő embersége a világon mindenhol elismerést váltott ki.

Ferenc pápát már korábban is többször dicsérték, hogy elődeinél sokkal emberségesebb és könnyebben megközelíthető, szerdai gesztusa után pedig az olasz sajtó már egyenesen Assissi Szent Ferenchez hasonlítja, aki kezet csókolt egy leprás betegnek.

A pápa a római Szent Péter téren, napi audienciájának vége felé lépett oda egy ritka és fájdalmas betegségben szenvedő férfihoz, aki áldást kért tőle.

Ferenc mindenféle hezitálás nélkül magához ölelte a riasztó külsejű, daganatos arcú férfit, arcon csókolta, majd közösen imádkoztak Istenhez. Kiderült, hogy a férfi neurofibromatózisban szenved, olyan ritka genetikai betegségben, amelynek során a bőrön hatalmas csomók és tumorok alakulnak ki.

Az idén márciusban megválasztott katolikus egyházfő szívesen szakít akár évszázados tradíciókkal is, és feltűnően szívén viseli a szegények, gyengék és elesettek sorsát. Tartott már misét fiatalkorúak börtönében, ahol utalva Jézus Krisztus keresztre feszítését megelőző alázatos viselkedésére, egy elítélt lábát megmosta, de Róma főterén is látott már vendégül hajléktalanokat egy ebédre.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek