Aktuális

Veszélyes nemzetközi bűnözőt fogtak Zalaegerszegen

Létrehozva: 2013.11.04.

A 30 éves Zlatko S. hamis személyazonosság alatt, hamis néven informatikusként dolgozott. A férfi nyáron szökött hazánkba egy svájci börtönből.

A rendőrök bejelentés alapján jutottak el a veszélyes, nemzetközileg is nagy erőkkel körözött bűnözőig - olvasható a police.hu-n. A zsaruk ezután egy összehangolt akció keretében egy szórakozóhelyen lecsaptak a férfire. Kiderült, hogy a 30 éves, magát német állampolgárnak valló, informatikusként dolgozó férfi valójában egy veszélyes, macedón körözött bűnöző, Zlatko S.

A férfit már július harmadika óta körözték: ekkor Németországban kapták el, mert több bankot és benzinkutat is fegyverrel kirabolt Svájcban. A németek kiadták Svájcnak a rablót, de a férfi elfűrészelte zárkájának ablakrácsait, és megszökött, Magyarországra érkezett, ahol hamis iratokkal informatikusként helyezkedett el. 

– A férfit előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon. Ujjlenyomatot vettek tőle, és ekkor minden kétséget kizáróan kiderült, hogy az elfogott gyanúsított nem más, mint a nemzetközileg is körözött Zlatko S., aki ellen elfogatóparancsot adott ki az osztrák és a svájci hatóság is - tájékoztat a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. A férfi őrizetbe vették, a Fővárosi Törvényszék előzetes letartóztatásba helyezte. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek