Aktuális

Trükkös módszerrel csaptak le a tatai tolvajok

Bors

Létrehozva: 2013.11.07.

Ismét idősek óvatlanságát használták trükkös tolvajok, akik az E.ON-szakembereinek adva ki magukat, ellopták egy idős pár megtakarított pénzét Tatán. Amíg a két férfi elcsalta a nappaliból a tulajdonosokat, nőtársuk lenyúlta a pénzt.

Akár klasszikusnak is tekinthető mesével csalt lépre három trükkös tolvaj egy nyugdíjas párt. A trió tagjai közműszolgáltató, jelen esetben az E.ON munkatársainak adták ki magukat, akik a konnektorok állapotát jöttek ellenőrizni, számolt be a kemma.hu.

Sőt: a kérésre igazolványt is mutató „ellenőrök” örömhírrel is szolgáltak, miszerint a lakóknak túlfizetésük van, amit helyben rendeznek is. Csakhogy nem tudtak pontosan fizetni, ezért az idős férfi, elővette spórolt pénzüket, hogy visszaadjon.

Ezután lépett akcióba – a nyilván — összeszokott társaság. A két férfi álindokokkal a lakás két különböző pontjára csalta az idős pár tagjait, amíg a nő elemelte az öregek megtakarított pénzét, majd együtt sietősen, de nyugodtan távoztak.

A meglopott lakók már csak a társaság lelépése után vette észre a pénz hiányát. Értesítették a rendőrséget, ahol lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen elkövetők ellen. A zsaruk kérik a lakósságot: aki a képen látható személyeket felismeri, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06-30/916-80-63-as mobilszámot, illetve 107-es vagy a 112-es segélyhívók valamelyikét.


Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek