Aktuális

Sokkot kapott a fiú, mikor megkapta a diagnózisát

Bors

Létrehozva: 2013.11.13.

Mikor az orvosok elárulták egy brit tinédzsernek, hogy milyen betegség miatt került kórházba, a srác nem hitt a doktoroknak. Napokig nem tudta feldolgozni a hallottakat.

A most 23 éves Paul Donald azt követően került kórházba, hogy drámaian lefogyott. A drasztikus súlyveszteség miatt, egész teste sajgott a fájdalomtól, alig bírt állni és vért köhögött. A srác 38 kiló volt, mikor kórházba szállították és eszébe se jutott, hogy anorexiás – írja a Daily Mail.

A fiú óvodás kora óta túlsúllyal küzdött, társai mindig csúfolták, így 16 éves eldöntötte változtatni fog az életén. Először diétázni kezdett, ám mivel az nem hozott elég gyors eredményt, más módszerek után nézett. Koplalni kezdett, naponta több órát edzett és hashajtókat szedett.

Donald addig sanyargatta testét, míg 146 kilóról 38-ra fogyott. Bár szervei elkezdtek leállni és folyton fájdalmat érzett a testében, nem gondolta, hogy baj van, büszke volt arra, hogy sikerül végre megszabadulnia fölös kilóitól.

Elsős gimnazistaként 146 kilót nyomott

Végül egy nap az iskolában összeesett és kórházba került. Mikor magához tért döbbenten hallgatta az orvosok diagnózisát. - Totál sokkot kaptam, mikor közölték velem, anorexiás vagyok. Eddig azt hittem az egy „lány betegség”. Sokáig nem tudtam magamhoz térni, miután megmondták – mesélte történetét a fiú.

Mindez három évvel ezelőtt történt, azonban a súlyos betegség még mindig megnehezíti az életét. Hetente jár pszichológushoz és gyakran kerül kórházba is, hiszen az anorexia miatt sok belső szerve károsodott (jelenleg arra vár, hogy epehólyagját eltávolítsák). Ezek mellett egy jótékonysági szervezetet működtet, aminek célja, hogy segítsen az evészavaros fiataloknak. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek