Aktuális

Percekkel hamvasztása előtt sírt fel a halottnak hitt csecsemő

Bors

Létrehozva: 2013.11.22.

Visszavonták az orvosi engedélyét annak a kínai doktornak, aki egy élő gyereket nyilvánított halottá. A csecsemő pár pillanattal az előtt adott életjelet, hogy elhamvasztották volna.

Súlyos testi fogyatékossággal jött világra az a kínai kisfiú, akit kis híján élve elégettek – írja a Daily Mail. A gyerek egy hónapja született, azonban folyamatos orvosi felügyelet tartották, mert testileg nem volt elég fejlett. Az orvosok többször elmondták a szülőknek, hogy gyereküknek nem sok esélye van az életben maradásra, hiszen csak gépek segítségivel tudták életben tartani.

Egy hónapos tortúra után, mivel a gyerek állapota nem javult a szülők beleegyeztek, hogy a kórház megszüntesse a gyerek kezelését és hagyják meghalni. Nem sokkal később az orvos halottnak nyilvánította az újszülött kisfiút.

A csecsemő két napot töltött a hullaházban, mire sor került az elhamvasztása. Azonban a krematóriumban vérfagyasztó pillanatok játszódtak le. Néhány perccel a hamvasztás előtt ugyanis a gyerek felsírt.

Az esetet követően a hatóságok azonnal bevonták a csecsemő kezelőorvosának engedélyét és eljárást indítottak a kórház ellen. Múlt héten egy hasonló történetről számolt be a kínai sajtó. Ekkor szülés után 15 perccel nyilvánította halottá az orvos a gyereket, aki 10 óra múlva élve került elő a hullaházból.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek