Aktuális

Hallotta a tanú, hogy ütés csattan az agyonvert győri fiún

2013. november 29. péntek 08:00

Immáron bíróság előtt tett tanúvallomás szól arról, hogy ifjú Bán Istvánt ütés érte, mielőtt a földre zuhant és végzetes koponyasérülést szenvedett. A Győri Járásbíróságon mégis legfeljebb garázdaságért és testi sértés kísérletéért vádolnák a támadót.Immáron bíróság előtt tett tanúvallomás szól arról, hogy ifjú Bán Istvánt ütés érte, mielőtt a földre zuhant és végzetes koponyasérülést szenvedett. A Győri Járásbíróságon mégis legfeljebb garázdaságért és testi sértés kísérletéért vádolnák a támadót.

Feb­ruárban folytatódik a Győri Törvényszéken a halált okozó testi sértés miatt indult pótmagánvádas eljárás, amely azt hivatott tisztázni: ki és miképpen okozta ifjú Bán István halálát tavaly január 22-én.

Az utolsó tárgyaláson vallomást tett egy szemtanú, aki épp háttal állt ifjabb Bán Istvánnak, ezért nem láthatta a támadást. Ám hallotta azt az ütést, amely után István elesett és beverte a fejét. Nyolc nappal később a fiatalember elhunyt. Mint arról a Bors beszámolt: a rendőrség többször megszüntette a nyomozást, az áldozat szülei ezért éltek a pótma­gánváddal.

Az ügyészség mégis vádat emelt garázdaság és súlyos testi sértés kísérlete miatt, s az iratokat a Győri Járásbíróságnak küldte meg. Így az a fo­nák helyzet állhat elő, hogy ugyanazért a bűncselekményért két különböző bíróságon, más-más jogcímen folyik el­járás. – Ez teljességgel abszurd és elfogadhatatlan – vélekedik a Bán István szüleit képviselő dr. Mocsai Gergely.

– Halállal végződő testi sértésről beszélünk, így a járásbíróságnak nem is lehet hatásköre az ügyben, ilyen eljárást csak a törvényszék folytathat le. Indítványozom, hogy a járásbíróság ne járhasson el, ha szükséges, az Országos Bírói Tanácshoz vagy az igazságügyi miniszterhez fordulok. Azt nem merem feltételezni, hogy szándékosság áll a háttérben, azt kell hinnem, hogy esetleg adminisztratív hiba miatt nyújtotta be az ügyészség a járásbíróságra a vádiratot – tette hozzá a jogász.

Bán István szülei az eljárás kezdete óta attól tartanak, hogy a hatóságok el akarják tussolni fiuk halálának ügyét, hiszen a vádlottak között Győr-szerte ismert családok gyermekei vannak. Amennyiben a vádlottak csak garázdaságért és súlyos testi sértés kísérletéért felelnek, tettüket akár pénzbüntetéssel megúszhatják. 

További cikkek

Tragédia

25 évesen ragadta el a koronavírus, újszülött gyermekét sem láthatta Dóri

Tragédia

Női holttestet találtak a budapesti aluljáróban - megrázó részletek derültek ki

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kikerülte a fénysorompónál várakozókat a 8-as útnál, a következő pillanatban 100-zal jött a vonat - fotók

ripost.hu

Hét megyére adtak ki riasztást: brutális idő közelít az ország felé

life.hu

Ezt az élelmiszert semmiképpen ne fogyaszd a koronavírus-járvány ideje alatt

magyarnemzet.hu

Brüsszel beismerte, miért tartja vissza a magyar helyreállítási pénzeket

szon.hu

Mikrohullámú sütő égett egy nyíregyházi lakásban

origo.hu

Nem vált dizájnt a következő Apple iPad

nemzetisport.hu

Videó: Csercseszov debütálása, avagy így kapott ki a Fradi a DAC-tól

vg.hu

Ne lesz kötelező a koronavírus elleni vakcina Csehországban

szon.hu

Mint a Baywatchban: Lassítva futós, ugráló melles videó készült a bikinis Pap Dorciról

mandiner.hu

Vitézy Dávid helyretette Karácsonyt villamosügyben

origo.hu

Újabb adóügyi sikert ért el Magyarország Brüsszelben