Aktuális

Felelőtlen turista miatt halt meg a hős tűzoltó

GJ

Létrehozva: 2013.11.03.

Egy szerencsétlenül járt túrázót akart megmenteni, miközben életét vesztette egy fiatal tűzoltó. A mentésre induló lánglovag a dömösi Rám-szakadékba zuhant. Sokan úgy gondolják: a turista felelőtlensége okozta a tragédiát.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy kirándulócsoport egyik tagja még pénteken sérült meg a Rám-szakadékban, az ő mentéséhez riasztották az esztergomi tűzoltókat. A helyet kocsival nem lehetett megközelíteni, ezért a tűzoltók gyalog indultak a mentésre. A főtörzsőrmester megcsúszott és a szakadékba esett. Az eszméletét vesztett, életjeleket nem mutató tűzoltót a helyszínen próbálták újraéleszteni, de hiába, belehalt sérüléseibe. A Magyar Barlangi Mentőszolgálat munkatársa megrázó megemlékezést írt a tragikus éjszakáról.

„Egy társunk, aki segíteni indult, már nem jön vissza a völgybe, nekünk kell lehozni. Hajnali kettő óra tájban végeznek a helyszínelők… Elindulunk lefelé a társunkkal, a barlangi mentők és a tűzoltók. Visszük – a letöréseknél, a patakban néha kézről kézre adjuk a hordágyat előre. Fél négy körül az éjszaka csendjét sziréna szakítja meg, mely utoljára szól elhunyt társunknak.”

A tűzoltósági fórumokon gyászolják a hős fiatalembert, sokan úgy vélik, a bajba jutott turista felelőtlensége okozta a tragédiát. „Ismét eltávozott egy fiatal tűzoltó! A legdrágábbat, az életét adta egy másik ember megmentéséért. Feltehetően a könnyelműség, a felelőtlenség okozta a turista balesetét. A Rám-szakadék környéke közismerten veszélyes terület, nem lehet csak úgy kirándulgatni arrafelé. Együttérzésem a családdal, bajtársakkal!”

A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a balesetet. Az esztergomi tűzoltóság előtt tegnap este gyertyagyújtással emlékeztek az elhunyt tűzoltóra kollégái és barátai. 

Utoljára tavaly júliusban, Ópusztaszeren hunyt el szolgálatteljesítés közben egy 27 éves tűzoltó. Avartűzoltásból tartottak vissza a szegedi laktanyába, amikor a Csongrádi úton az árokba borultak. A fiatal tűzoltó azonnal meghalt, öt kollégája pedig megsérült.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek