Aktuális

Életre kelti a zöldségeket János és Pál

S. D.

Létrehozva: 2013.11.13.

Megelevenednek a zöldségek Kígyósi János és Tatai Pál kezei alatt. A két konyhaművész vezetésével ételszobrászok kis csoportja kezdte meg a felkészülést a jövő évi vébére.

A két férfi számos fesztiválon és különböző rendezvényeken kápráztatja el művészetével a nagyérdeműt. – Megjártuk már Romániát és Németországot is, jövőre a törökországi Isztambulba invitáltak bennünket, s emellett gőz­erővel készülünk a luxemburgi világbajnokságra is – mondta Tatai Pál érpataki ételszobrász a Borsnak.

Hozzátette: jó barátjával és kollégájával, a Biri községből érkezett Kígyósi Jánossal inkább ezt csinálják, minthogy az italmérésékben ücsörögjenek és igyanak. De sajnos e szenvedély is elég költséges.

– Egyedüli támogatónk a közvetlen főnökünk, de még így is rövid időre padlóra tud küldeni, amikor saját költségből veszünk részt egy hasonló nemzetközi versenyen – folytatta Tatai Pál. – De az eredmények azt mutatják, hogy van értelme a dolognak: több alkalommal is hoztunk haza olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmeket is. Viszont úgy nehéz ezt csinálni, hogy a fesztiválokon és rendezvényeken sem igen akarnak fizetni egy bemutatóért. Pedig valamiből ki kell termelni a jégcsapretekre, a céklára, a dinnyére vagy a sütőtökre a pénzt – mondta.

Az ételszobrászok a háromdimenziós arcok faragását is tanulják. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek