Aktuális

Taxiban szült, két nappal később számlát kapott róla

Bors

2013. szeptember 20. péntek 15:00

A terhes asszony éppen taxival ment a kórház felé, mikor megindult nála a szülés. Mire odaértek, gyakorlatilag megszületett a fia. A sofőr két nappal később számlát vitt neki, amelyen az az összeg szerepelt, amennyibe autó tisztítása került.

A 22 éves brit Jenny Larkin éppen a harmadik gyermekével volt várandós, amikor érezte, eljött az idő, ezért taxit rendelt, hogy minél előbb kórházba jusson - írja a Daily Mail. Az asszony fia viszont nagyon gyors volt, így mielőtt beértek volna, megszületett.

Két nappal később - szeptember 16-án - számlát kapott Larkin a taxistól, amely 40 fontra - 15 ezer forintra - rúgott. A férfi azért követelte tőle a pénzt, mert állítása szerint az első ülést ki kellett tisztíttatnia, így két napig nem tudott dolgozni, hiszen ennyi idő alatt száradt meg rendesen a kocsi.

A kismama felháborodottan panaszkodni kezdett, mondván, hogy a taxis műanyaggal fóliával védte a kocsiját, így nem érti, miért követel rajtuk pénzt, ráadásul a 16 fontos - 5600 forintos - viteldíjat is kifizették. A sofőr szerint bár valóban volt műanyag az autóban, hogy védje a kocsit, viszont a kárpit sérült, és valakinek ezt meg kell téríteni számára.

A nő azért fordult a sajtóhoz, mert saját bevallása szerint, nem tudja a felmerült költséget megtéríteni a taxis számára. Nem tudni miben reménykedett, a legtöbb olvasó szerint nincs igaza, hiszen ő okozta a kárt, fizetnie kell. Továbbá azt is írták többen, akinek annyira nincs pénze, miért vállal három gyermeket.

Itthon is fizetni kell

"Az utas jogilag akkor lép kapcsolatba egy taxitársasságal, amikor leinti vagy telefonon megrendeli. Ettől a pillanattól kezdve elfogadja az utazási feltételeket, amelyben szerepel, hogyha kárt okoz a járműben, kártérítési kötelezettség áll fenn" - mondta Vízy András, a Főtaxi szóvivője.

"Korábban én is taxiztam, és volt olyan hölgy utasom, akinél menet közben indult meg a szülés. Minimális magzatvíz került az ülésre, én ezt kitisztítottam, szárítottam és nem kértem pénzt. Ugyanakkor az tény, hogy jogilag az okozott kárért, valamint a kár rendezésének idejét a (munkából kieső taxis idejét) a károkozónak rendeznie kell. Az elszámolás alapja ezekben az esetekben, a kieső munkaidő és a tisztítás költsége."  

Még több hírért kattintson Facebook oldalunkra!

További cikkek

Horror

Sarlóval fejezték le a turistát a vakáción

Horror

Évekig őrizgette neje holttestét a feleséggyilkos rém

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó

ripost.hu

Akciófilmbe illő jelenetek Miskolcon: buszokat megállítva eredtek a fegyveres nyomába

life.hu

Meg kell műteni Gesztesi Károly fiát, nem halogathatta tovább a beavatkozást

mandiner.hu

Bolgár védelmi miniszter: A bolgár hadsereg nem vesz részt hadműveletekben Ukrajna területén

kemma.hu

Hivatalos: ezt a hármast indítja a Fidesz-KDNP Komárom-Esztergom megyében

origo.hu

Már elkerülhetetlen: óriásrakéta csapódik a Holdba

nemzetisport.hu

Kép: „A te stílusod, a te szabályaid” – C. Ronaldón remekül áll a szemüveg

vg.hu

Megérkezett az amerikai válasz az orosz külügyminisztériumba

ripost.hu

„Ez minden szülő legrosszabb rémálma” – édesanyja szeme láttára hunyt el a 6 hónapos angyalarcú kisfiú

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Izland nyert, de a franciák vereségére is szüksége van az elődöntőhöz

mandiner.hu

Donáth Anna (Facebook): Bepereljük Szijjártó Külügyminisztériumát

origo.hu

Megbolondulnak az aranyhalak a gömbakváriumokban, leállítják gyártásukat