Aktuális

Rejtély: hat fiatal holtteste került elő a tóból

Bors

2013. szeptember 18. szerda 15:00

Egyelőre nem tudni, hogyan haltak meg azok a tinédzserek, akiknek a holttestét víz alatt rozsdásodó autóban találták meg. Két kocsi került elő az oklahomai Foss tóból, bennük összesen hat halottal. Negyvenéves rejtély oldódhat meg.

Több mint negyven évig hevert a tó fenekén háborítatlanul az a két autó, amelyekre most egy szonár tesztelése során véletlenül bukkantak rá az oklahomai Foss tó mélyén.

Amikor a felszínre emelték őket, a rendőrök hátborzongató felfedezést tettek: a teljesen elrozsdásodott kocsikból összesen hat ember holtteste került elő, már csak a csontvázuk volt meg - írja a Daily Mail.

Egyelőre csak az egyik jármű, egy 1969-es Camaro vezetőjét sikerült azonosítani: az annak idején 16 éves Jimmy Williams ült a kormánynál. A szőke srác 1970 novemberében tűnt el két barátjával, egy 18 éves lánnyal és egy ugyanolyan korú fiúval, miután autókázni indultak Jimmy kocsijában. Állítólag egy közeli focimeccsre tartottak, de oda soha nem érkeztek meg.

A másik autóban, egy Chevrolet-ban szintén három halottat találták, az ő azonosításuk még folyamatban van, de alighanem szintén olyanokról van szó, akiket évtizedekkel ezelőtt eltűntként kezeltek.

„A roncsok szörnyű állapotban vannak, miután negyven évig voltak víz alatt, így sem a holttestek, sem a járművek tökéletesen megbízható azonosítása nem könnyű” - mondta a helyi rendőrség szóvivője, aki azt is elárulta, hogy mindenkit sokkolt az elborzasztó lelet. „Amikor a járműveket megtalálták a víz alatt, mindenki lopott kocsikra számított, borzasztó, volt szembesülni vele, mit rejt a belsejük.”

A nyomozás még csak a kezdetén tart, de több évtizedes rejtély oldódhat meg, ha sikerül kideríteni, mi történt a szerencsétlen áldozatokkal. Nem tudni, baleset vagy gyilkosság történt-e, ahogy az sem világos, hogy a két kocsinak köze volt-e egymáshoz. Annak idején mindenesetre, bár a helyi seriff sokáig próbált az eltűntek nyomára bukkanni, semmilyen nyom nem utalt arra, hogy autók estek volna a vízbe.

Még több hírért kattintson Facebook oldalunkra!

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet