Aktuális

Pártfogoltja ölte meg a cibakházi plébánost

GJ

2013. szeptember 14. szombat 08:25

Előzetesbe tették a Szolnoki Törvényszéken W. Renátót. A 19 éves férfi bevallotta: ő rontott rá kedden éjjel a cibakházi plébánosra. Megkötözte és agyonverte, majd a pap autójával elmenekült. A tettes az atya korábbi pártfogoltja lehet.

A szeme sem rebbent W. Renátónak, amikor tegnap a rendőrök vezetőszáron a bíróságra vitték. A vékony, alacsony férfi hajléktalan életmódot folytatott a fővárosban, korábban már volt büntetve. Úgy jelent meg a bíróságon, hogy cipő helyett lábzsákot viselt.

Mint azt korábban megírtuk: Sz. András holttestét szerdán reggel találták meg. A tiszteletest összeverték és megkötözték, majd a parókia pincéjébe lökték. A 72 éves papot mindenki tisztelte, szerette a településen. A Borsnak a helyszínen azt mondták: András atya pátyolgatta a nincsteleneket, több hajléktalant is befogadott a parókiára, és ­sokak­nak pénzt is adott kölcsön. Segítette az árvaházi gyerekeket is.

A községben úgy gondolták, a tiszteletes egyik pártfogoltja élt vissza a pap jó szívével. Gyanújuk beigazolódott, hiszen a 19 éves W. Renátó Zoltán célirányosan ment Cibakházára rabolni. Azóta mindenki azt találgatja, hogyan jutott el éppen az idős plébánoshoz. Valószínűleg ismerhette.

– A tettes szeptember 10-én az ­éjszakai órákban anyagi haszonszerzés céljából ment be az idős férfi otthonába, megölte, majd az autójával elmenekült – nyilatkozta a Borsnak a megyei rendőrszóvivő.

A tettes a fővárosban lerobbant az autóval, majd egy erdős-bokros részen hagyta. Ez vezette el a rendőröket a budapesti Népligetben bujkáló W. Renátóhoz, aki elfogása után beismert mindent. A bíróság tegnap elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, mivel fennáll a szökés veszélye. 

További cikkek

Bejelentés

Túl messzire ment a baloldal a járványkezelés támadásában: Itt vannak Orbán Viktor legfrissebb bejelentései

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Ez is érdekelhet