Aktuális

Már a vécének is van világnapja

Bors

2013. szeptember 14. szombat 13:00

Tudta, hogy a héten tartották a nemzetközi hívd meg a papodat egy sörre világnapot? A meglehetősen sajátos kezdeményezés kapcsán a Bors a legfurább világnapokból állított össze egy listát. Lehet csemegézni!

A hóember világnapja - január 18.

A dátum számjegyei egy seprűt tartó hóemberre emlékeztetnek, az ötlet a német Cornelius Graetz fejéből pattant ki. A feladat egyszerű: az ünneplők építsenek hóembert a jeles napon. Más kérdés, hogy idővel némi filozófiai üzenet is társult a kezdeményezéshez: ha nem lenne hó, gondolkodjunk el a globális felmelegedésről és annak minden veszélyéről!

A pi világnapja - március 14.

Kihagyhatatlan, hogy a matematikaórákon 3,14-nek tanult pinek harmadik hó tizennegyedikén legyen világnapja. Persze akik nem kedvelik a matekot – vannak egy páran –, azok biztosan nem kezelik piros betűs ünnepként.

Elveszett zoknik világnapja - május 9.

A zoknik márpedig ilyenek: mindenki átélte már, hogy fél pár zoknijának lába kelt. Ez az emlékezés és a keresés napja.

Tervezd meg a saját temetésed! világnap - október 30.

Bizarrul hangzik, holott ­Ste­pha­nie West Allen ötlete elgondolkoztató. Ezen a napon az emberek őszintén megbeszélhetik szeretteikkel, hogy valójában milyen temetést szeretnének – maguknak. Milyen zene szóljon? Milyen virágok legyenek? Koporsós vagy urnás szertartás, egyházi, netán polgári búcsúztatás keretében helyezzék nyugalomra? Végre kikerülhet a halál a tabutémák közül.

A pingvinek világnapja - január 20.

A bátrabbak még frakkot is húzhatnak. Reggelire szardínia, ebédre tonhal, este lazac. Az állatkert kissziklája lehet a kiindulópont, hiszen ott tanyáznak a sarkkör mókás állatai. Este pedig ajánlott a Táncoló talpak elsô része.

Star Wars- világnap - május 4.

Egy német tévéműsor vezetője félrehallotta George Lucas filmes szállóigéjét, a May the force be with you!-t (azaz: az erő legyen veled!), amit a tévés May the 4th be with you!-nak (vagyis május 4-e legyen veled!) értett és fordított. A Star Wars-világnapot évek óta Magyarországon is ünneplik.

Válaszolj a macskádnak! világnap - január 22.

Még hogy állatok világnapja?! Ugyan, kérem! Mi az a cicagazdik számára kitalált jeles naphoz képest! A világnap lényege: nézzen mélyen a macskája szemébe, s láthatja benne az élet komoly dolgait feszegető kérdést, kérdéseket. Meditáljon egy kicsit, majd válaszoljon neki. És ez komoly...

Visszafelé világnap - január 31.

Tényleg van ilyen, és képes megtörni a téli szürkeséget. A lehetőségek sora pedig szinte végtelen. Íme, pár ötlet: ezen a napon reggelizzen vacsorát, az ebédet pedig a desszerttel kezdje és a levessel zárja! A tízóraira csomagolt szendvicsnél ügyeljen arra, hogy a felvágottak közé kerüljön a kenyér és ne fordítva. A könyvet hátulról előre olvassa, és a ruhát is fordítva vegye fel. Ha pedig csörög a telefon, Viszhall!-lal indítsa a beszélgetést!

A WC világnapja - november 19.

Van, aki tojik rá, holott a kezdeményezés közel sem komolytalan. Célja, hogy felhívja az emberek figyelmét: 2,5 milliárdnál is többen élnek úgy, hogy nincs hova kimenniük kulturált körülmények között elvégezni a dolgukat. A megoldás érdekében több nonprofit szervezet is kampányol, köztük a water.org, melynek társalapítója és ­rek­lám­arca a Bourne-filmek ­sztár­ja, az Oscar-díjas Matt Damon. 

Még több hírért kattintson Facebook oldalunkra!

További cikkek

Covid

Müller Cecília: Tízből kilenc megbetegedést már az omikron variáns okoz - videó

Stop

Ennek a 4 intézkedésnek nagyon sok magyar fog örülni

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Megtört és bevallotta tettét a Futórózsa utcai gyilkos

mindmegette.hu

A pszichológus elárulta, miért nem tartjuk be az újévi fogadalmainkat!

origo.hu

Megint csalt, megint lebukott az RTL Klub

szon.hu

Mint a Baywatchban: Lassítva futós, ugráló melles videó készült a bikinis Pap Dorciról

origo.hu

Ilyen betegségeket jelezhet a féloldali orrdugulás

mindmegette.hu

9 egyszerű sajtos-csirkés tészta, amiből garantált a repeta

vg.hu

Milliókat nyerhetnek a kisvállalkozások a ma nyíló pályázaton

life.hu

Meghökkentő fotók: G.w.M. felesége néhány évvel ezelőtt Kulcsár Edina óriási rajongója volt

metropol.hu

Betelt nála a pohár – A királynő kizárhatja Meghant és Harryt a családból

hirtv.hu

Meghalt egy 7 éves kisfiú egy születésnapi tortázás után

origo.hu

Cseh László elmondta, mit gondol a szexuálisan bántalmazott Szilágyi Liliána ügyéről