Aktuális

Eljárás indult Alföldi támadóival szemben

Bors

Létrehozva: 2013.09.03.

Tettekké vált a fenyegetés: három fiatal támadta meg Alföldi Róbertet. A férfiak egy előadás után kötöttek bele a színész-rendezőbe Szentendrén.

Egy múzeumba menekült be, és onnan hívta a rendőröket Alföldi Róbert. A színész-rendezőt három – vélhetően ittas – fiatal támadta meg még a minap, és nyomdafestéket nem tűrő hangnemben rágalmazták az István, a király rendezőjét.

A harminc évvel ezelőtt született rockopera újraértelmezett feldolgozása hatalmas vihart kavart, azt azonban most még nem lehet tudni, hogy Alföldit ezért támadták-e meg. A rendező az RTL Klubnak beszélt a sajnálatos esetről, amikor arról kérdezték, hogyan élte meg a rockopera rendezése körüli vitákat.

– Az előadásokkal és a tévés közvetítéssel együtt közel egymillióan látták a darabot. Ki mondhatja el még azt, hogy egymillió embert tud megmozgatni – kezdte Alföldi, aki büsz­ke arra, hogy rendezése rekordnézettséget hozott, arra a mocskolódásra azonban egyáltalán nem, ami a darab körül kialakult.

– Az meglepett, amilyen szint alá süllyedt a kommunikáció a darabról – val­lotta a rendező, akit – mint ahogy a Bors többször megírta – a modern feldolgozás miatt szélsőjobboldaliak egy csoportja meg is fenyegetett.

A budapesti premierre pedig tüntetést szerveztek ellene, s még az is lehet, hogy éppen az István, a király miatt kellett elszenvednie a szentendrei támadást is. A rendezőhöz és barátaihoz, akikkel a Bánk bán egy helyi előadása után tartott hazafelé, három fiatal lépett oda az utcán, becsmérelni és fenyegetni kezdték.
– Be kellett menekülnöm egy múzeumba, onnan hívtam a rendőrséget, akik nagyon segítőkészek voltak – mondta Alföldi.

A rendőrök egyébként azonnal a helyszínre érkeztek, és két fiatal ellen büntetőeljárás indult garázdaság miatt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek