Aktuális

Döbbenet: mekis kajától lett terhes a meddő nő

Bors

Létrehozva: 2013.09.03.

A 34 éves Laura évekig küzdött azért, hogy teherbe essen, ám nem sikerült. A mesterséges megtermékenyítés sem segített, ugyanis hiába volt sikeres a beültetés, elvetélt. Végül orvosa tanácsára magas proteintartalmú diétába kezdett, és most három gyönyörű ikergyermek édesanyja. Állítja, a hamburgenek köszönheti őket.

Laura Dixon és férje tíz éven át próbálkoztak a családalapítással, ám a nő nem lett terhes. Mivel egyszerre küzdött endometriózissal (amely miatt a méhnyálkahártya kivándorol a testüregbe és ott cisztákat és akár meddőséget okoz) és policisztás ovárium szindrómával (ez szintén meddőséget okoz) az orvosok nem sok esélyt adtak neki.

Tíz év után a pár úgy döntött, megpróbálkoznak a mesterséges megtermékenyítéssel, de az első alkalom nem sikerült, a második, sikeres beültetést követően pedig Laura elvetélt. 

Amikor a következő beültetés után úgy tűnt, van esély egy újabb terhességre, a nőnek egy proteinekben gazdag diétát javasoltak.

A probléma csak az volt, hogy Laura világéletében vegetáriánus volt, így még soha nem evett húst, és nem is nagyon akart. Ám annyira vágyott egy gyerekre, hogy feladta korábbi elveit.

Naponta háromszor evett húst, ráadásul a legtöbbször gyorskaját, férje néha még a reggelit is a McDonald's-ból hozta neki. Legnagyobb megdöbbenésére egyáltalán nem undorodott új étrendjétől, sőt szinte folyamatosan csirkét, hamburgert vagy kolbászt kívánt.

Ekkor jött a hatalmas megdöbbenés: pár héttel később a vizsgálatok kimutatták, hogy nemcsak sikeresen megtermékenyült, de ráadásul három magzat is fejlődik a méhében.

- Amikor az orvos három szívhangot talált, elsírtam magam. Biztos voltam benne, hogy ha egy babát sem tudtam kihordani, akkor hármat végképp nem fogok - mesélte félelmeit a Daily Mailnek Laura.

Ám úgy tűnik, a hatalmas mennyiségű húsfogyasztás pozitívan befolyásolta a terhesség lefolyását is, 35 hét után ugyanis az egykor meddőnek tartott nő életet adott három egészséges gyereknek, egy kislánynak, és két (egypetéjű iker) kisfiúnak.

Laura biztos benne, hogy hármasikreit a mekis kajának köszönheti, és orvosai is alátámasztották, hogy a megnövekedett perotein, B12 és vasbevitel nagy mértékben elősegítette a terhességet és annak egészséges lefolyását.

A nő azóta is jár McDonald's ba, ám visszatért vegetáriánus életmódjához, és csak veggie-burgert, illetve sültkrumplit fogyaszt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek