Aktuális

Beismerte: álmában szúrta le vádlóját

Bors

Létrehozva: 2013.09.18.

Beismerő vallomást tett a rendőröknek az a férfi, aki 21 késszúrással megölte édesanyja élettársát Hódmezővásárhelyen. Mint elmondta azért ölt, mert egy korábbi balhéjuk okán tett feljelentés miatt letöltendő börtönre számíthatott.

Még július közepén esett neki álmában anyja 67 éves élettársának Hódmezővásárhelyen T. Sándor. Összesen 21 alkalommal merítette kését az idős emberbe, aki néhány percen belül belehalt sérüléseibe - írja a police.hu

A két férfi között nem ez volt az első tettlegességig fajuló konfliktus, sőt: az idős embernek azért kellett meghalnia, mert feljelentette élettársa fiát. A végzetes napon kapta ugyanis kézhez T. Sándor azt a vádiratot, amelyben az ügyész letöltendő szabadságvesztést kért ellene a bíróságtól egy – az áldozata sérelmére korábban elkövetett – bűncselekmény miatt.

A zsaruk szinte azonnal őrizetbe vették a férfit, aki később beismerő vallomást is tett, de bár azzal – lényegében – súlyosbította az ellen felhozható vádakat. Beismerte ugyanis, hogy a meggyilkolt férfi aludt, amikor ő rátámadott, ezért az ügyészség már nem csak a különösen kegyetlen elkövetési mód miatt javasolja az emberölés minősített esete miatti vádemelést, hanem azért is, mert az áldozat „védekezésre képtelen” volt a támadás idején.

Így viszont, ha minősített emberölés elkövetése miatt találják bűnösnek találják, T. Sándor büntetése legalább tíz év lesz, de akár életfogytiglant is kaphat.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek