Aktuális

Becsületes volt a hajléktalan, ezért milliomossá vált

Bors

2013. szeptember 4. szerda 21:00

Egy kansasi férfi koldulós poharába egy gyémántgyűrű is bekerült, ő pedig visszaadta a tulajdonosnak, aki hálája jeléül adománygyűjtésbe kezdett a számára. 44,4 millió forint jött össze, és így új életet kezdhetett.

A kansasi Billy Ray Harris februárban még koldult és hajléktalanként élt a városban, amikor Sarah Darling adott neki némi aprót, és nem vette észre, de gyémánt és platinagyűrűje is beleesett a férfi koldulós poharába - írja a Ny Daily News.

Harris miután észrevette, elvitte egy ékszerészhez, aki 4000 dollárt - 935 ezret - ajánlott érte, de végül úgy döntött, nem adja el, hanem visszaadja annak, akit a tulajdonosának hitt. Másnap megkapta Darling a gyűrűit, és nem maradt hálátlan.

Az összes nála lévő készpénzt odaadta a hajléktalannak és az interneten férjével közösen adománygyűjtésbe kezdett, hogy a férfi tette nyilvánosságra kerüljön és megváltozzon az élete. Áprilisban ért véget az online adománygyűjtés, és ennyi idő alatt 8300 ember küldött pénzt a férfinak, így 191 ezer dollár - 44,4 millió forint - gyűlt össze a számára. 

Harris egy ügyvéd segítségével okosan kitalálta, hogy lehet anélkül költeni a pénzt, hogy ismét az utcára kerüljön. Elsőnek vett magának egy Volkswagen Beetle-t, és egy házat, amelyet saját maga kezdett el felújítani.

Miután a tévében is szerepelt, rokonai is jelentkeztek a férfinél, akik 1990 óta azt hitték, meghalt. A férfi magáról azt mondta, hogy ő bár nem egy angyal, de nem is ördög. "Nagyon szépen köszönöm az embereknek, hogy segítettek megváltoztatni az életemet. Ami velem történt, az maga az amerikai álom" - tette hozzá.

Sarah Darling is nagyon boldog, hogy ennyi ember segített a férfin, akitől nemcsak ő kapott, hanem a lánya is, aki innentől vélhetően tudni fogja, hogy mi helyes és mi nem az. A pár és az egykori hajléktalan máig tartja a kapcsolatot egymással.  

További cikkek

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 24 év után jutottak ki, pont nélkül zártak – lemondott a kapitány

metropol.hu

Ez gyors volt! Kulcsár Edina már a nevét is megváltoztatta

origo.hu

A sünök miatt jött létre a rengeteg ember halálát okozó szuperbaktérium

nemzetisport.hu

Arsenal: közös megegyezéssel távozik a védő – hivatalos

origo.hu

Ezek a világ legfényűzőbb börtönei - galéria

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 19.: az Oroszlán megmutatja az igazságot, a Vízöntő jelet kap

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

origo.hu

Így szerezték meg jogosítványukat apáink, nagyapáink - galéria nosztalgiázóknak