Aktuális

Rejtély: nyolc hónap alatt két gyermekük halt meg

Bors

2013. augusztus 29. csütörtök 21:00

Újszülöttjük újév napján, 21 hónapos kisgyermekük augusztus elején ment el, és még az orvosok sem tudják pontosan, miért. A kétségbeesett szülők nem mernek bevállalni több gyereket.

Szörnyű kínokat élt át a 2013-as évben az az angol házaspár, akiknek mindkét gyermeke meghalt. Már több genetikai vizsgálaton is átestek, de az orvosok még most sem tudják, mi okozta újszülöttjük és 21 hónapos fiuk halálát.

Kétségbeesésüket csak növeli, hogy ha valóban genetikai rendellenességről van szó, más is veszélyben lehet a rokonságból - írja a Daily Mail.

A kis Ruby tavaly decemberben született, de az új esztendőt is alig élte meg. Három héttel születése után már vissza kellett vinni a kórházba, miután szülei észrevették, nehezen vesz levegőt.

Az orvosok hörghurutot állapítottak meg nála, de mivel állapota javult, újévre hazaengedték. Légzése január 1-én állt le, szülei hiába vitték kórházba, már nem lehetett rajta segíteni. A hivatalos boncolási jegyzőkönyv szerint tüdőgyulladásban halt meg.

A tragédia augusztus 17-én ismétlődött meg újra: az anya délutáni alvásából ébresztette volna fel 21 hónapos fiukat, amikor a sokk érte. “Reggel felkelt, játszott, minden rendben volt. Aztán lefektettük aludni. Mikor mentem, hogy felkeltsem, már láttam, hogy nem él” - mesélte.

A boncolás során nem sikerült megállapítani, miért kellett meghalnia. “Az orvosok minket is megvizsgáltak, mégsem tudni, hol a hiba. De már azt is mondtuk a férjemmel, hogy több gyermekünk nem lesz. Ezt a szörnyű rizikót egyszerűen nem tudjuk bevállalni.”

Az anya azt is elmondta, borzasztóan aggódik 4 éves unokaöccse miatt, mert ha kiderül, hogy a probléma genetikai eredetű, akkor ő is veszélyben lehet.

“Teljesen le vagyunk sokkolva és meg vagyunk zavarodva. Egyszerűen nem tudjuk elhinni, hogy ez történt. Olyan gyönyörűek voltak, olyan kis csintalanok. Sosem fogjuk elfelejteni őket.”
 

További cikkek

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Óráink vannak hátra: mutatjuk, hol várható havas eső, hózápor

likebalaton.hu

Kopperos, pejeros – régi mesterségről is vall az új látványosság

origo.hu

Idő előtt: máris megmutatta a Micra utódját a Nissan

zaol.hu

Holttestet találtak Bozsokon, bűnügyi helyszínelők is vannak a helyszínen

origo.hu

Szokatlan megjelenésű, ritka mezeikabóca-félét találtak Ugandában

origo.hu

Fontos bejelentést tett egy népszerű hazai áruházlánc a SZÉP-kártyákról

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a spanyolok a dánok testén keresztül újra a döntőben

mandiner.hu

Spanyolország túljutott a hatodik járványhullám csúcsán

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Csodálatos volt Budapesten játszani, elképesztő az aréna – Sagosen

origo.hu

Halle Berry januárban is a szabadban meztelenkedik - fotó