Aktuális

Még keresi a rendőrség az érmihályfalvi nő fejét

Bors

Létrehozva: 2013.08.08.

Egy, a Bihar-megyei Érmihályfalváról származó 45 éves nő lefejezett holttestére találtak Tel Avivban – a nő tíz éve Izraelben dolgozott. A rendőrök egy török férfit gyanúsítanak a gyilkossággal.

Dienes Ilona tíz évvel ezelőtt ment dolgozni Izraelbe, mesélte Bokor Apor, a nő szülőfalujának alpolgármester és egykori szomszédja - a Manna.ro-nak. Ilona most 24 éves lánya itthon maradt, és tanárnőként dolgozott – bár a meggyilkolt nő ritkán utazott haza, lányával folyamatosan tartotta a kapcsolatot.

„Dolgos asszony volt. A férje 3-4 évvel ezelőtt halt meg, lánya akkor egyedül maradt, de befejezte az egyetemet, és dolgozni kezdett. Telefonon tartotta a kapcsolatot anyjával, akit meg is látogatott. Óriási tragédia, ami most történt!” – nyilatkozta az alpolgármester.

A nő lefejezett, végtagok nélküli holttestét Tel Aviv déli részén találták meg vasárnap, a rendőrök egy török férfit gyanúsítanak a gyilkossággal. Az 50 éves Avdan Demirant kedden tartóztatták le – a férfi épp egy Törökországba tartó repülőgépre igyekezett felszállni. Avdan a kihallgatás során beismerő vallomást tett: a rendőrség szerint elmondta, előbb megfojtotta áldozatát, majd a holttestet feldarabolta, és egy bőröndbe tette, hogy eltüntesse a nyomokat.

A török férfi 18 hónapja lakott Izraelben, és egy építkezésen dolgozott, azt még nem tudni, hogy egyedül követte-e el tettét. Áldozata háztartásbeliként dolgozott az utóbbi években, előbb Haifában, majd Tel Avivban.

Holttestét szombaton, a helyszínen talált nyomok, többek között DNS-minta alapján azonosították. A helyi rendőrség felvette a kapcsolatot az Interpollal és a román rendőrséggel, hogy értesíteni tudják az áldozat családját. Ilona lánya megadta a rendőröknek anyja izraeli telefonszámát, ami segített a nyomozásban.

Az áldozat fejét egyébként nem találták meg, de a rendőrök szerint Demiran olyan információkat is elárult nekik, ami segíthet a testrész megtalálásában. A rendőröknek egyelőre a gyilkos fegyverre sem sikerült rábukkanniuk, és nem tudják, hogyan vágta le áldozata fejét a gyilkos.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek