Aktuális

Kínok közt halt meg a nagypapa az otthonban – megrázó fotóval

Bors

Létrehozva: 2013.08.06.

Pár hét alatt élő csontvázat csinált egy férfiból egy brit öregek otthona. A férfi belehalt az éhezésbe, felháborodott, gyászoló családja pedig perelni akarja az intézményt.

Óriási botrányt kavart Nagy-Britanniában a 79 éves Ray Ross esete. A férfit családja egy idősek otthonában helyezte el, hogy gondoskodjanak róla, azonban a nagypapa pár hét alatt elhunyt. A rokonok szerint a halálát az okozta, hogy embertelen módon bántak vele az intézményben – írja a Mirror.

Ross azt követően került az otthonba, hogy már nem volt képes ellátni magát. Az egyébkén jó kondícióban lévő, vidám férfi pár hét alatt testileg és lelkileg is tönkrement a gondozók kezei alatt. Mivel a férfi már képtelen volt egyedül enni a nővérek etették, azonban vélhetően nem túl gyakran. Ross rövid idő alatt csontvázzá fogyott.

Mikor a család kifejezte aggodalmát az otthon vezetőségének és kérelmezték, hadd estessék az idős urat, az igazgató elutasította a kérést, mondván, hogy csak szakemberek adhatnak ételt a férfinek. Ross unokája a riportereknek elmondta, a nővérek csupán néhány kanál levest adtak nagyapjánk naponta.

Néhány nappal a férfi halála előtt a család feljelentést tett az otthon ellen, azonban a rendőrség semmiféle szabálysértést nem talált és a jelentésben azt is feltüntették, hogy a nagypapa kifogástalan ellátásban részesül. A család azonban nem adja fel a harcot, Ross halálát követően eldöntötték, perre viszik az ügyet. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek