Aktuális

Északi fényt csodálhatunk az ágyból

2013. augusztus 11. vasárnap 14:00

Ágy a Cadillacben, kilátás az északi fényre, trójai faló, hobbitház, no és a csőlakók életét idéző szűkös hotelszoba egyaránt helyet kaphatna a világ legkülönlegesebb szállodáinak képzeletbeli válogatottjában.

Ki akarja ön próbálni, milyen lehet a mesebeli hobbitok élete? Ehhez csupán Cornwallba kell ellátogatni. Oda, amelynek lakóit egy IV. századi utazó „földvégieknek” nevezte.

Az Anglia dél-nyugati csücskében fekvő város jelenkori különlegessége a hobbitház, amely egy három és fél hektáros szeretettel és kreativitással „kibélelt” zöld terület középpontjában áll. A vidéki kézművesség fonódik itt össze a fantasy műfajával.

Aki ide érkezik, nemcsak a hobbitok ágyában aludhat, nemcsak az ő asztaluknál költheti el a vacsoráját s csodálhatja a bárányszőrrel, ólomüveggel díszített belső teret, de részt vehetnek a helyi gazdaság életében is, ahol minden természetes.

A belgiumi Durby ad otthont a világ egyik legkülönösebb szállodájának, amelyet ismerői a kényelem és az őrület keverékeként jellemzik. Dominique Noel tulajdonos valósította meg itt álmát: a vendégek az ókori trójai faló modern változatában tölthetik el az éjszakát, szobánként akár ötvenezer forintért is.

A Skandinávia több pontján kivésett jéghotelekben százhúszezer forintot is elkérnek egy-egy szobáért. Figyelem, ildomos meztelenül bebújni a prémes takaró alá, mert a prém bent tartja a testből kiáramló meleget, s különös módon a pizsama megakadályozza ennek a „hőpajzsnak” a létrejöttét. Előfordul hát, hogy a vendégek annyira vacognak, hogy áthelyezésüket kérik a szomszédos, alaposan felfűtött faházakba.

És ha már észak: a földbe ásott, hófödte Hotel Kakslauttanen szobáinak tetejét átlátszó félgömb fedi, hogy ezekben a futurisztikus iglukban a szállóvendégek akár az ágyukból is gyönyörködhessenek az északi fényben.

További cikkek

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Ez is érdekelhet

kemma.hu

Rendőrt gázolt egy férfi menekülés közben Tatabányán

888.hu

Gyurcsány lejáratta a vita műfaját a hazugságaival

magyarnemzet.hu

Kétnapos hajtóvadászat után elfogták a budapesti gyilkost

szon.hu

"Felszólított, hogy költözzünk ki, de hova? Már nincs is kedvem élni, de tudom, a fiamnak szüksége van rám..."

origo.hu

Megleltek egy 4500 éves, látványos és elveszettnek hitt úthálózatot

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 24 év után jutottak ki, pont nélkül zártak – lemondott a kapitány

vg.hu

Magyarországnak még sohasem volt ekkora értékű aranytartaléka

vg.hu

Gigafelvásárlást hajt végre a Microsoft

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

origo.hu

Meglepő fordulat a benzinkutakon, így tankoltak tavaly a magyar autósok