Aktuális

Egy napon születttek György herceggel, kiskirályokként élnek

Bors

Létrehozva: 2013.08.25.

Július 22-én nem csak Katalin hercegnőék első gyermeke látta meg a napvilágot, hanem három aprócska albínó sün is, György, Sándor és Lajos. A moszkvai állatkert új jövevényei a kis Györgyhöz hasonlóan szintén királyi bánásmódban részesülnek.

Csütörtökön lett egy hónapos György, Sándor és Lajos, a moszkvai állatkert három albínó sünije, akik az ünnep alkalmából beköltözhettek új rezidenciájukra az Összoroszországi Kiállítási Központban. A kiváltságos állatkák ezentúl egy fából készült kastélyban élhetnek, melynek gondosan faragott ablakait bársony függönyök díszítik, a fejüket pedig egy plüss ágyban hajthatják nyugovóra. 

Tiszteletükre még egy vörös szőnyeget is gördítettek eléjük, és érkezésüket egy kisebb tömeg ünnepelte. Az állatkert szóvivője, Jevgenyina Polonszkaja reméli, hogy egyszer maga Vilmos és Katalin is meglátogatja majd a süniket. 

Az albínó sünök igen ritkának számítanak, hiszen 100 ezer példányból mindössze egy születik közülük ezzel a genetikai rendellenességgel, és mindössze két-három évig élnek. Ám túlélési esélyük sokkal jobb a számukra berendezett királyi udvarban, ugyanis a természetben könnyű zsákmányok lehetnek a ragadozók számára feltűnő fehér színük miatt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek