Aktuális

Döbbenet: viagrán él az öthónapos kisfiú

Bors

2013. augusztus 5. hétfő 15:00

A kis Reuben tüdeje egy fejlődési rendellenesség miatt abnormálisan kicsi, így testének vérellátása elégtelen. Születése után három hónapig küzdöttek érte az orvosok, ám most úgy tűnik, esélye lehet a túlélésre. Kezelése igen különleges: napi négy szem potencianövelő gyógyszert kap.

A most öt hónapos Reuben Paxton egy ritka fejlődési rendellenességgel született, gyomra, belei és mája egy része magzatkorában betüremkedett a mellkasába, ezért tüdeje nem tudott rendesen kifejlődni. A belső szervek a szívét is a rossz oldalra nyomták át, ráadásul egy lyuk is tátongott rajta, ami még tovább rontotta a keringését és túlélési esélyeit, írja a Daily Mail.

Reuben állapotát 20 hetes kotában diagnosztizálták, ekkor közölték a szörnyű hírt anyjával, aki egy egy évvel előtte már elvesztett egy magzatot.

Dawn nagyon akarta ezt a babát, így terhessége végéig folyamatosan ultrahangos vizsgálatokra járt, ahol az orvosok nyomon követték Reuben fejlődését, ám figyelmeztették a szülőket, hogy nagyon kicsi a valószínűsége a baba életben maradásának.

Miután megszületett, egy hétórás életmentő műtétet hajtottak végre rajta, majd három hónapig lebegett élet és halál között a kórház újszülött-intenzív osztályán.

Két hónapja hazaengedték, és most szüleivel és hároméves nővérével, Melissával él a roxburgshire-i Kelso városában. Bár Reuben állapota nagyon súlyos volt, most úgy tűnik, családja reménykedhet abban, hogy megnyeri az életben maradásért folytatott harcot. Ezt pedig egy igen különös kezelésnek köszönheti: Reuben ugyanis Viagrát szed. 

A potencianövelőként ismert gyógyszer hatóanyaga, a szildenafil ugyanis kitágítja a kisfiú tüdőartériáit, így javítva a csökevényesen fejlődött szerv vérellátását.

- Reuben pulmonáris hipertenzióban szenved (a tüdőartériákban a vérnyomás kórosan magas - a szerk.). Napi négyszer szedi a gyógyszert, ha nem tenné, akkor a szervezete nem kapna elég oxigént - magyarázza a kisfiú anyja, Dawn.

Eleinte a kisbaba nyolcféle gyógyszert is kapott, ám amióta a Viagrát adják neki, mindössze egy savcsökkentő tablettát, és vasat kell szednie mellé. Éjszakánként még csöveken át táplálják, hogy biztosítsák gyarapodását, és folyamatos orvosi felügyeletre van szüksége, ám állapota így is messze meghaladja a szakemberek és a szülők legmerészebb álmait.

További cikkek

Horror

Sarlóval fejezték le a turistát a vakáción

Horror

Évekig őrizgette neje holttestét a feleséggyilkos rém

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó

ripost.hu

Akciófilmbe illő jelenetek Miskolcon: buszokat megállítva eredtek a fegyveres nyomába

life.hu

Meg kell műteni Gesztesi Károly fiát, nem halogathatta tovább a beavatkozást

mandiner.hu

Bolgár védelmi miniszter: A bolgár hadsereg nem vesz részt hadműveletekben Ukrajna területén

kemma.hu

Hivatalos: ezt a hármast indítja a Fidesz-KDNP Komárom-Esztergom megyében

origo.hu

Már elkerülhetetlen: óriásrakéta csapódik a Holdba

nemzetisport.hu

Kép: „A te stílusod, a te szabályaid” – C. Ronaldón remekül áll a szemüveg

vg.hu

Megérkezett az amerikai válasz az orosz külügyminisztériumba

ripost.hu

„Ez minden szülő legrosszabb rémálma” – édesanyja szeme láttára hunyt el a 6 hónapos angyalarcú kisfiú

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Izland nyert, de a franciák vereségére is szüksége van az elődöntőhöz

mandiner.hu

Donáth Anna (Facebook): Bepereljük Szijjártó Külügyminisztériumát

origo.hu

Megbolondulnak az aranyhalak a gömbakváriumokban, leállítják gyártásukat