Aktuális

Bea: elvették az esélyemet az anyaságra

S. D.

2013. augusztus 29. csütörtök 10:00

Rutinműtétre feküdt be a kórházba a 34 éves Varga Beáta két évvel ezelőtt, amiért kis híján az életével fizetett. Feljelentést tett, de a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény. Beáta az igazáért harcol.

Varga Beáta petefészekciszta miatt jelentkezett egy budapesti klinikán. A kilencvenpercesre saccolt beavatkozásból ötórás műtét lett. A szövődménybe kis híján belehalt a fiatal nő, akinek teste már soha nem lehet újra szép.

– A kórházban kiderült, hogy a cisztán kívül más bajom is van – kezdte mesélni szomorú történetét Varga Beáta a Borsnak. A hölgynél a vizsgálat során egy súlyos betegséget, endometriózist is megállapítottak: ennek során a méhnyálkahártya-szövet a méh üregén kívül is megtalálható, pedig normális esetben csak a méh belső felszínén kéne lennie. Beáta szerint azonban kezelőorvosa átsiklott efölött.

– Az orvos a papírjaimat csak felszínesen nézte át, és egy ötperces megbeszélést követően írt ki 2011. augusztus elsejére műtétre – folytatta Beáta. – Az ötórás operáció végeztével az orvos közölte a családtagjaimmal, hogy a baloldali petevezetékemet el kellett távolítani.

Hozzátette, a következő negyvennyolc órában derül majd ki, hogy fellépnek-e komplikációk. Már ekkor feltételezte, hogy feltehetően megsérültek a beleim a beavatkozás során –sorolta Beáta.

– Arra számítottam, hogy szigorú megfigyelés alá helyeznek. Ezzel szemben ébredésem után pár órával a nővérek már sétára ösztönöztek, mondván, ez bevált szokás egy ilyen ­be­avatkozás után. Hiába mondtam nekik, hogy hasi fájdalmaim vannak, azt mondták, majd elmúlik. A gyógyszerek semmit nem értek. Két nap múlva már elviselhetetlen fájdalmaim vol-tak – idézte fel a történteket Beáta, akinek állapota ezután még rosszabbra fordult.

– Másnap reggel betoltak a műtőbe. Az asztalon eszméltem fel. Szepszist kaptam, miután bélsérülésből adódóan széklet került a hasüregem­be, ezért életmentő műtétet hajtottak végre rajtam. Ezután hónapokig egy, az oldalamon lógó nejlonzsákba ürült a székletem – mondta el Varga Beáta.

– Két hétig lélegeztetőgépen voltam. Amikor felébresztettek az altatásból, a kezelőorvosom számon kért, miért nem szóltam neki az endometriózisról –folytatta Beáta, aki párjával feljelentést tett. A nôt lelki és testi fogyatékossága élete végéig elkíséri. Ami azonban a legjobban fáj neki: nem lehet már gyereke.

Rendőrség: nem történt bűncselekmény

Beáta természetesen rendőrségi feljelentést tett. A hatóságok lezárták a nyomozást, és megállapították: nem történt bűncselekmény.

Ezt arra a szakvéleményre alapozták, amit egy olyan orvos írt le, aki kapcsolatban áll a műtétet végző intézménnyel. 

További cikkek

Sértés

Márki-Zay Péter nevetgélve beszélt arról, hogy sértegette a fogyatékkal élőket

Börtön

Törölj mindent! – utasította diákját a vele szexelő tanárnő

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 26.: az Uránusz és a Vénusz fényszöge meglepő fordulatokat hozhat

borsonline.hu

Ennek a 3 csillagjegynek minden sikerülni fog 2022-ben

life.hu

Gregor Bernadett barátja megszólalt: "Nevezzük akárminek ezt a kapcsolatot, ez kialakult"

delmagyar.hu

A Tiszába ugrott egy személy Szegeden - Fotók

origo.hu

Az eddigi talán legnagyobb javítását kapta a OnePlus 9 Pro

nemzetisport.hu

Gyász: Amerikától Ausztráliáig – külföldön is megemlékeztek Csollány Szilveszterről

origo.hu

Csúnyán összevesztek a szupergazdagok egy New York-i repülőtér miatt

nemzetisport.hu

Női kézilabda: Kovacsics Anikó, az FTC irányítója gyermeket vár

boon.hu

Bezárja a baloldali városvezetés az Ellipsumot

vg.hu

Lefújja az utazási korlátozásokat az Európai Unió

origo.hu

Így állt meg az élet az extrém havazás miatt Isztambulban - galéria