Aktuális

Gátlástalan szélhámos csapdájába került a nő

Gergály Judith

Létrehozva: 2013.07.09.

Sokszor nemcsak a szívét, hanem minden pénzét odaadja, akár gyerekeit is háttérbe szorítja az a nő, akit eltalál Ámor nyila. A szélhámosok jól felépített karakterükkel magukba bolondítják áldozatukat, és elszedik minden vagyonukat – ahogyan ez nemrég Erikával történt.

Erika egymilliójával eltűnt a párja

A Bors múlt csütörtöki számában írta meg Macskásy Erika történetét. Erika márciusban ismerkedett meg T. Andrással, aki elhitette vele, hogy ő élete párja, csak rá várt eddig. Hamarosan összeköltöztek, kapcsolatuk meghitt volt, a férfi mindenben alkalmazkodott. Majd egyik napról a másikra nyoma veszett, Erika minden megtakarított pénzével együtt. A férfit keresi a rendőrség.

Megbocsátotta az orrcsonttörést

Ripityára tört orrcsonttal vitték kórházba a fideszes Balogh József országgyűlési képviselő élettársát április végén. Az asszony akkor azt állította: ura verte meg. Balogh azóta sem emlékszik semmire, de szerinte lehet, hogy a család vak komondora lökte fel Terikét.

Június közepén már úgy nyilatkozott az asszony: rendeződtek a dolgaik, összeházasodnak. Az idill ellenére a Legfőbb Ügyészség kérte a politikus mentelmi jogának felfüggesztését, mert Balogh megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy bántalmazta élettársát.

Gyereket szült a szélhámosnak

B. Vivien 2011 szeptemberében mesélte el a Borsnak, milyen csúnyán átverte őt Francesco Fiore. A pápai lány fülig szerelmes volt a talján szépfiúba, aki el is jegyezte őt. Vivien már gyermeket várt kedvesétől, amikor az olasz se szó, se beszéd, eltűnt az életéből. Addigra módszeresen, elképesztő ármányokkal összesen tizennyolcmillió forinttal apasztotta a lány családjának vagyonát.

A legdöbbenetesebb trükkje az volt, amikor azt állította, meghalt az édesapja. Viviennel Szicíliába utaztak, ahol részt vettek egy temetésen. Vivien a mai napig nem tudja, kit hantoltak el akkor. Később kiderült: a házasságszédelgő legalább öt-hat nőt bolondított még Magyarországon.

Házáért szédítették Zitát 

Egy gyermekét egyedül nevelő asszony fordult lapunkhoz 2010-ben azzal, hogy érzelmeit kihasználta egy férfi, így tett szert több mint húszmilliót érő házára. Zitát behálózta a magát építési vállalkozónak tituláló férfi. Bonbonnal és virággal udvarolt, a szép szavakat sem sajnálta, élete értelmének, egyetlen szerelmének nevezte Zitát. Majd előállt azzal, talál vevőt a nő házára.

Miután Zita aláírta az adásvételi szerződést, a férfi eltűnt a pénzzel. Az asszony utcára került négyéves kislányával. Kiderült, a férfi valójában háromgyerekes családapa, a vevő is az ő embere volt, együtt forgatták ki Zitát a vagyonából.

Minden nő bedőlt Attilának

A Bors 2008-ban hosszú cikksorozatban foglalkozott D. Attila ügyeivel. A jóképű férfi több nőt hitegetett szerelmével, egyiküket feleségül is vette. Minden áldozatának azt mondta, hogy sikeres üzletember, azonban gyakran kért szerelmeitől készpénzt. A hitegetett nők pedig gyanakvás nélkül adtak neki.

D. Attila több álnevet használt, volt olyan asszony, aki nem is ismerte valódi személyazonosságát. A feleségét tizenhatmillió forinttal kopasztotta meg, majd nyomtalanul eltűnt, s vitte korábbi barátnője tizenkétmillió forintját is. A rendőrség végül elfogta, történetéből filmet is forgattak.

Prostituáltnak állt Ramona

Márciusban derült fény arra, hogy egy fiatal román lány Németországba ment dolgozni bordélyházba, hogy így szedje össze az esküvőjére valót. Csakhogy kiderült: a vőlegényjelölt átverte, és el akarta szedni a pénzét. Ramona ráadásul 157 gramm arany ékszert is zálogba adott, hogy ebből fedezze utazásának költségeit. A lány egy hónapig dolgozott prostituáltként, amikor rájött, hogy párja csak a pénzét akarja elvenni. Végül sikerült visszaszöknie Romániába. 

Intelligensek és jó emberismerők a csalók

Jóképű, megértő, szellemes, igazi társ a hétköznapokban – a legtöbb nő ilyen férfiről álmodik. Nem árt azonban vigyázni, nem mindenki az, akinek látszik! A fehér lovon érkező herceg álarca mögött mindenre elszánt gonosztevő rejtőzhet, aki semmilyen praktikától sem riad vissza, hogy elérje a célját. A szakemberek szerint egy szerelmes nő bármit elhisz kedvesének, hiszen cserébe megkapja azt, amire oly nagyon vágyik.

– Ezek a csalók általában nagyon intelligens személyek, jó az alkalmazkodó képességük, kiváló emberismerők, és gondosan felépítik a szerepüket. Jól ráéreznek, hogy a nőnek mire van igénye, és pontosan azt adják meg – magyarázza Orosházi Józsefné kriminálpszichológus. Ezért az efféle gátlástalan ember ellen szinte képtelenség védekezni: ha a nő érzelmileg elkötelezi magát, akkor a gyanakvása is elmúlik.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27390_resized.jpg?avcount=1713993612
origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27413_resized.jpg?avcount=1713993612
origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160238_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most jött: busz és kamion ütközött az M1-esen, óriási a baj

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157010_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Kifejtette az elemző, kell-e tartani a világháború kitörésétől

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152286_auto_resized.jpg
ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158096_auto_resized.png
hirtv.hu

Rákay Philip elárulta, ki és miért rúgatta ki + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27396_resized.jpg?avcount=1713993612
origo.hu

Az operatőrét agyonlövő Alec Baldwin rátámadt egy nőre, aki gyilkosnak nevezte - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137421_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

A 10 legjobb spárgás recept, amit muszáj kipróbálnod, míg tart a szezon!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159956_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt a vége? Fel akarja adni a versenyt a Next Top Model Hungary nagy esélyese

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159746_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Újabb horrorbaleset a magyar főúton: a tűzoltók és a mentőhelikopter már a helyszínen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156762_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ők a 7 leggondoskodóbb csillagjegyek! Te köztük vagy ?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17134896_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Hat hete nyertem a lottón – egy új szabály miatt egy fillért sem láttam”

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében