Nino Selimaj ezerdolláros pizzát kísérletezett ki a manhattani Bellissima éttermében – adta hírül a The Daily Mail brit napilap.
Simon Zoltán, a Trattoria Venezia pizzamestere szerint érdemes kicsit számolni.
– Természetesen a pizza, amit ezer dollárért árulnak, nem az elkészítéséhez felhasznált minőségi alapanyagok árait és értékét tükrözi, hanem azt a fajta gasztronómiai sznobizmust, amit csak az amerikai milliárdosok és a hollywoodi sztárok körében lehet elsütni – vagy ha úgy tetszik, megsütni.
Egy ízvilágában ideális pizza legfeljebb három feltétet tartalmaz: nem véletlen, hogy egy olasz, bárhol a világon le akarja tesztelni egy étterem pizzáját, akkor a lehető legegyszerűbb margheritával teszi, ami csak paradicsomszószt és mozzarella sajtot tartalmaz.
Zoli a Borsnak elárulta egy velencei pizza receptjét, ami állítása szerint nemcsak finomabb a manhattaninél, de olcsóbb is: 227 ezer helyett 13 ezer forintba kerül.
Különleges recept
Mare e Monti – vagyis a Velencét is magába foglaló Veneto tartomány tájjellege, hegy és tengerek. Elkészítése 24 perc.
6 szeletes pizza:
1. szelet: beluga kaviár citronettel
2. szelet: ördöghal, carpaccio vongole krémmel
3. szelet: trevisan endivia saláta Szent Jakab-kagylóval
4. szelet: toszkán ricotta szarvasgombával
5. szelet: San Danielle sonka pecorino sajtforgáccsal
6. szelet: bébiarticsóka-krémmel töltött kucsmagomba
a pizza közepén: velencei osztriga citrommal és frissen őrölt fekete borssal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.