Aktuális

Apróért kuncsorog Gyurcsány

Bors

2013. június 13. csütörtök 10:00

Támogatásokból rendeznek lakossági fórumokat a Demokratikus Koalíció tagjai. A párt vidéki meghívóiban szerepel, hogy a résztvevők 2–300 forintot adakozzanak a milliárdos Gyurcsány pártjának.

Szegények vagyunk, mint a templom egere – mondta Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök még 2011 novemberében, amikor megalakult a Demokratikus Koalíció.

A mondat már akkor is kissé furcsán hangzott Magyarország egyik leggazdagabb politikusától, de úgy tűnik, a helyzet nem lett rózsásabb. A pártnak azóta sem alakulhatott frakciója – az MSZP-ből kivált képviselői függetlenként politizálnak a Parlamentben –, így továbbra sem kapnak egy fillért sem az államtól.

Ráadásul az utóbbi időben egy érdekes dolog is kiderült: támogatást kérnek azoktól a szimpatizánsoktól, akik ellátogatnak a párt egy-egy lakossági fórumára, amelyeken általában maga a pártelnök, Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök tart előadást.

A héten Ajkára látogat a volt kormányfő, ahol az Ajkai Szó című újság szerint belépéskor 300 forintnyi hozzájárulást kérnek. A világhálón számos olyan DK-fórumos meghívót találni, ahol feltüntetik, hogy belépéskor csekély összeget kérnek. Ilyen volt például az áprilisi hajdúböszörményi, illetve a májusi szombathelyi fórum is.

Pedig a DK nem áll olyan rosszul anyagilag. Legalábbis errôl árulkodik a párt Hivatalos Értesítőjében szereplő 2012-es beszámoló, amely szerint tagdíjakból 20 millió 380 ezer forint jött össze, támogatásokból pedig 12 millió 766 ezer. Kiadásuk több mint 32 millióra rúgott, de így is 542 ezer volt a nyereségük. Tagdíjbevétel szempontjából tehát a Demokratikus Koalíció a harmadik legnagyobb, csak a Fidesz és az MSZP előzi meg. Még a Jobbiknál is csaknem négyszer, az LMP-nél pedig ötször több pénzt gyűjtöttek. 

Megkérdeztük a pártot is, hogy miért van szükség a belépôdíjra? A DK válaszában azt írta, hogy állami támogatás híján elsôsorban tagdíjakból és adományokból fedezik a kiadásokat, az összeg a terembérlethez kell. Gyurcsány cégétôl, az Altustól egy fillért sem kapnak. 

További cikkek

Tűz

Halálos áldozata is van a hajnali budapesti kórháztűznek -Fotók

Tűz

Tűz ütött ki a fővárosi Szent Imre kórházban

Ez is érdekelhet

life.hu

Détár Enikő és Rékasi Károly lánya, Gigi 33 éves lett - Így köszöntötte az édesanyja

borsonline.hu

Bangóné diplomabotránya nem az első a baloldalon

origo.hu

Nézegessen képeket az egykori magyar gyorsétteremláncról, a City Grillről!

heol.hu

Halálos baleset történt a 31-es főúton

origo.hu

Döbbenetes mennyiségű édesvíz került az óceánba egy jéghegy miatt

vg.hu

Egy nap alatt több mint kétmillió új fertőzöttet azonosítottak

nemzetisport.hu

Videó: így ünnepelték a holland kapust, aki a munkából jött az Eb-re

borsonline.hu

Felfoghatatlan tragédia: Furcsa zajra ébredt a házaspár, a következő percben holtan feküdt egyikük

origo.hu

Amerikainak gondolt kolbásszal küzdött a vendégekért a Kádár-diktatúra furcsa gyorsétterme, a City Grill