Aktuális

26 milliárdba lesz a Margitsziget felújítása

2013. június 4. kedd 12:00

Szörnyű állapotok fogadják a Margitszigetre látogatókat – hívtuk fel a figyelmet tegnap. Tarlós István főpolgármester közölte: a főváros 26 milliárdot költ a sziget megszépítésére.

Képriportban számolt be a Bors a szemetes, lepusztult szigetről, melynek kezelési jogán a főváros és a XIII. kerületi önkormányzat vitázik. Tarlós István főpolgármester kijelentette: egy új jogszabály lehetővé teszi, hogy a Margitsziget a főváros kizárólagos igazgatása alá kerüljön.

Június 19-én átadják a felújított víztornyot és szabadtéri színpadot, az újjáépített Rózsakertet, valamint az egyedülálló módon felújított és kibővített szökőkutat. A fejlesztési terv szerint, melyet eljuttatott szerkesztőségünkbe, a buszokat elektromosra cserélik, felújítják a Japánkertet, a kisállatkertet, a sportpályákat és több zöldfelületet is. Lesznek ingyenes WiFi-pontok, elkészül a lóvasútpálya, a térfigyelő kamerarendszer, sőt egy játéksziget is. Felújítják és kétsávosra bővítik a futókört.

– A forrásokat a kormány és a főváros biztosítja. A teljes rekonstrukció befejezésének időpontjáról még nem tudunk tájékoztatást adni, a fejlesztés a következő ciklusban ér véget – mondta el lapunknak a sajtóreferense, Schmidt Péter.

Gellért Lajos, a XIII. kerületi önkormányzat sajtóreferense szerint nekik csak az fáj, hogy eddig a sziget közigazgatási szempontból hozzájuk tartozott, de ha ezt elveszik a kerülettől, akkor a jóváhagyásuk nélkül is dönthetnek róla.

Nem adjuk!

A „Nem adjuk a Margitszigetet – Népszavazást” Facebook-csoport állampolgári fórumot szervez vasárnap délután 3 órára a margitszigeti Nagyrétre. Erre meghívták valamennyi, az ­ügy­ben érintett döntéshozót, többek között Tarlós István főpolgármestert, Tóth József XIII. kerületi polgármestert és Finta Sándort, Budapest főépítészét. Amennyiben az árvízi helyzet ­meg­kívánja, az eseményt elhalasztják, és a sziget védelmében vesznek részt.

További cikkek

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Erőszak

Bemásztak az ablakon, alvás közben erőszakoltak meg egy budapesti nőt

Ez is érdekelhet

astronet.hu

A hétvége horoszkópja: a Nap és az Uránusz új utat mutat nekünk

borsonline.hu

Elfajult a botrány az Exatlonban, rátámadt csapattársára a Kihívó – videó

she.life.hu

Hiszek abban, hogy valahol valaki őrzi a szívem kulcsát

magyarnemzet.hu

A baloldal soraiban lehetnek az ország ellen dolgozó ügynökök

kemma.hu

Elhunyt a nagybetűs tatai háziorvos, Dr. Sopov Krszto

origo.hu

Egy sebesült bébi bálna megmentéséért küzdenek az athéni strandon - videó

nemzetisport.hu

Videó: a svéd kézisek odébb tették a rossz helyen parkoló autót Budapesten

vg.hu

Sorra mondják le koncertjeiket a világsztárok, kidőltek a Covidtól a stábtagok

life.hu

Nem enyhül Koltai Lajos gyásza: "Ugyanúgy érintetlen az otthonunk, mint amikor Kati még élt"

life.hu

Váratlan fordulat! Mégsem Szilágyi Gerda írta a megdöbbentő sorokat?

origo.hu

Halle Berry januárban is a szabadban meztelenkedik - fotó