Aktuális

FBI- és Moszad-ügynökök figyelnek Budapesten

S. D.

Létrehozva: 2013.05.02.

Ellepték Budapestet a hazai, az izraeli és az amerikai titkosszolgálat ügynökei. Mindenki a vasárnap kezdődő Zsidó Világkongresszus miatt aggódik, nagy a készültség Budapesten.

Terroristák és titkos ügynökök szeme szegeződik Magyarország fővárosára ezekben a napokban. Május 5–7. között ugyanis Budapesten tartják a Zsidó Világkongresszus plenáris közgyűlését. Száz országból ötszáz jelentős zsidó személyiség tartózkodik majd Budapesten egy időben.

Ez a tény önmagában olyan magas biztonsági intézkedésekre kényszeríti a hatóságokat, mintha az amerikai elnök vagy a pápa látogatna ide. A Bors egy korábban a titkosszolgálatnál dolgozó ügynököt kérdezett erről. – Hetek óta Budapesten tartózkodnak az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügy­nökei és az izraeli titkosszolgálat, a Moszad is elküldte az embereit – tudtuk meg a neve mellôzését kérô szakértônk.

– Az információk gyűjtése az egyik legfontosabb feladat. Az ország összes rendőrségi besúgóját riasztják, akiknek minden, akár a legkisebb és ­a leg­banálisabb, a rendezvényhez kapcsolható adatról értesíteniük kell a hatóságokat. A katonai elhárításból, a nemzetbiztonsági szolgálatból, a terrorelhárításból, a rendőrségből és a titkosszolgálatokból egy operatív törzset alkotnak, amelyik folyamatosan cseréli a híreket a külföldi társszervekkel.

Minden, a kongresszushoz köthető helyszínt átkutatnak töviről hegyire. A környéken lakó embereket is átvilágítják, ellenőrzik a hátterüket, elôéletüket. Aki ellen a legapróbb gyanú felmerül, árgus szemmel figyelik, még ha ő maga nem is tud róla. Az adott eseményhez kapcsolódó útvonalakon azt is megvizsgálják, van-e például olyan utazási iroda vagy más cég, ami közel-keleti, arab kézben van, és azt átvilágítják. Nem bíznak semmit a véletlenre – tette hozzá az exügynök.

Megkerestük az Országos Rendőr-főkapitányságot (ORFK), hogy a világkongresszus lehetséges terrorfenyegetettsége miatti biztonsági intézkedésekről érdeklődjünk. – A Zsidó Világkongresszus budapesti rendezvényével kapcsolatos rendőri intézkedéseket érthető okokból nem áll módunkban nyilvánosságra hozni – közölte az ORFK sajtóirodája.

– Emlékeztetünk rá, hogy 2013. július 31-én 24 óráig hatályban van az országos rendőrfőkapitány április elsején hozott intézkedése, amely Magyarország teljes közigazgatási területére fokozott ellenőrzést rendelt el. A rendőrség előtt nem ismert a rendezvényhez vagy az azon részt vevő személyekhez kötődő fenyegetés.

Mi az a Zsidó Világkongresszus?

A World Jewish Congress (WJC) zsidó közösségeket és szervezeteket tömörít, 1936 augusztusában a nácizmus terjedésére és az európai antiszemitizmus erősödő hullámára reagálva alapították meg Genfben. Alapító okirata szerint fő célja, hogy „a zsidó nép diplomáciai karjaként lépjen fel”. Plenáris közgyűlést négyévente tartanak, volt már Svájcban, Svédországban, Amerikában és Izraelben. A mostani közgyűlés egyik fő témája a közel-keleti helyzet. 

Megtiltották a tüntetést

Kisebb felhördülést váltott ki, amikor Budapest rendőrfőkapitánya hétfőn közleményben tudatta: nem engedélyezik a Zsidó Világkongresszus közgyűlésének kezdetére szervezett „antibolsevista és anticionista népgyűlést”. A megmozdulás Hegedűs Lórántné jobbikos képviselő ötlete volt, ám egy ilyen tüntetés biztonsági kockázatokat hordoz. Az indulatos tömegből egy-két ember tevékenyen kísérletet tehet a kongresszus megzavarására, és ha nem sikerül időben kiemelni őket, magukkal ragadhatják az eredetileg békés szándékkal érkező tömeget, ez pedig veszélyeztetheti a védett személyeket.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171225_auto_resized.jpg
origo.hu

Körtemelleit és feszes fenekét mutogatja a folyamatosan meztelenkedő álomnő - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27625_resized.jpg?avcount=1714545312
origo.hu

Letartóztatták a bőnyi diáklányt, aki megkéselte osztálytársát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178025_auto_resized.jpg
life.hu

A legtöbben figyelmen kívül hagyják azt a jelet, ami a párkapcsolat végét jelentheti

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175766_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Szoboszlai Dominiknek megüzenték, mire számíthat Klopp távozása után

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176568_auto_resized.jpg
ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178148_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Magából kikelve próbálta tagadni Niedermüller és veje a tagadhatatlant + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27626_resized.jpg?avcount=1714545312
origo.hu

Itt a kemény orosz válasz Amerika újabb háborús lépésére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173213_auto_resized.jpg
astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2024. április 29-május 5.: a Vízöntő Hold vidám ünnepet jelez

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175204_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A rajongók elhűltek: fekete-fehér fotóval jelentette be Vilmos herceg a hírt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714545312
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178437_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljesült Vajna Timi elhunyt nagymamájának leghőbb vágya

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/8T0uVewCsVwJWJCQOxKBx7YXTWQ4ev5X-rlmd0xBvv0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VmZjRlY2I3ZWQzNzRhZWY5OWNkOGI1NjVkYmU1ZWVh.jpg
Bérlet

Szentkirályi Alexandra: 15 ezer ember kedvezménye került veszélybe Karácsony miatt

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/-dVnw6Rs2WtXo5F7vxk3qq0z8843cA-LZc3Sn72cEIU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IyMGMzMWI0YTY3ZjQ0OTY4ZWY1Y2M1OTU1ODQyNDY4.jpg
Karambol

Szabálytalan sofőr okozott tragédiát az M3-ason – megrázó felvételek