Aktuális

Botrány: 200 milliós ékszerlopás Cannes-ban

Bors

Létrehozva: 2013.05.18.

Ilyen itt még nem volt. Kétszázmillió forint értékű ékszerlopás Cannes-ban, a világsztárok seregszemléjén – e botránytól hangos a világsajtó, a hírességek háttérbe szorultak.

Ékszereket loptak, összesen több mint kétszázmillió forint értékben cannes-ban — éppen az idő tájt, amikor a sztárok a vörös szőnyeges bevonulásra készültek. A fesztivál hivatalos szponzora a svájci Chopard ékszergyártó cég, amely az egyik legnagyobb névnek számít a szakmában.

A sztárok között alig találni valakit, aki ne viselte volna már valamelyik darabjukat. Ál­-talában bérelni szokták a drága ékszereket a cégtől, és idén is a fesztivál vendégei viselték volna azokat, de arra várhattak! A tolvajok a cég egyik alkalmazottjának széfjéből emelték el a milliós darabokat.

A fesztivál – mint minden esztendőben – ezúttal is a világsztárok és rendezők pazar parádéja volt, ők azonban most alaposan hát­térbe szorultak. A világsajtó azt találgatja, hogyan történhetett meg ez a döbbenetes esemény. Nos, amit erről már sejteni lehet:

valószínűleg bűnözők jól megszervezett akciója volt az ékszerlopás, amivel a tolvajok ellopták a rivaldafényt is a sztároktól. Lapzártánk idején érkezett a hír: a rendőrség szerint a szálloda egyik alkalmazottja, a széf őrzője lehet a tettes.

A Chopard kezdetben nem nyilatkozott, később azonban közölte, hogy az ellopott áru értéke nem olyan nagy, mint amiről a hírek szólnak, és a darabok nem is képezték részét "annak a kollekciónak, amelyet a fesztivál sztárjainak használatára szántak".

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek