Aktuális

Szakácskönyvet ír a BRFK szóvivője

Létrehozva: 2013.04.29.

Nem jönne zavarba, ha a főkapitány becsengetne hozzá, tíz perc alatt készítene valami finomat. Kovács Viktória, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője remekül főz, sőt egy egyedi szakácskönyvet is készít.

Már kisiskolásként részt vett szavalóversenyeken, a középiskolában pedig színdarabokat rendezett. Nagyon is el tudta képzelni az életét rendezőként, így a rendőrtiszti mellett a ­színmű­vészetire is beadta ­jelent­kezését.

– Naná, hogy a rendőrtisztire vettek fel – mesélte. – De azért nem adtam fel az álmomat. A fősulin is ­rendez­tem, sőt a diploma megszerzése után lehetőségem volt a közszolgálati tévében is szerepelni. A Drukk nevű vetélkedőben főiskolás és egyetemista csapatok versengtek egy-egy színdarabbal, a rendőrtiszti hallgatók darabját én rendeztem. Egy némajátékot mutattunk be, emlékszem, utána Huszti Péter nagyon megdicsért. 

Gimisként a Linda sorozat volt a kedvence a tévében: – Mondhatni, hogy azon nőttem fel. Nagyon is érdekelt, hogy egy fiatal lányból hogyan válik bűnügyi nyomozó – folytatta Viktória. – Ráadásul én is sportoltam, mint ő, bár míg én sprinter és magasugró voltam, ő karatézott. Később, amikor a Lindát játszó Görbe Nórával készítettem interjút a Detektív Testület jubileumi kiadványába, el is meséltem neki, hogy milyen nagy hatással volt rám a pályaválasztáskor.

A Teve utcában azt beszélik, hogy a szóvivő remekül főz. Szerinte az étkezésben nemcsak az a fontos, hogy jóllakjon az ember. – A szeretetet nemcsak egy puszival, egy érintéssel lehet átadni, hanem az étellel is. Nagymamámtól ellestem egy-két fogást, de tulajdonképpen magamtól, autodidakta módon tanultam meg főzni. Már a gimnáziumban gyakran megvendégeltem a társaimat – emlékezett Viktória. – Sőt barátaimat és a kedvesemet a mai napig le tudom venni a lábáról egy finom étellel. 

Azt mondja, nem jönne zavarba, ha a főkapitány váratlanul becsengetne az otthonába, tíz perc alatt elkészülne valami finomsággal. Ha viszont előre tudná, hogy jön a nagyfőnök, Wellington-bélszínnel vagy bakonyi sertésbordával várná, szigorúan saját recept alapján. 

Viktória amúgy az olasz konyhára esküszik, de nem tagadja, jó a viszonya a thai kajákkal is. Sőt már egy szakácskönyvet is ír, ami elüt az ebben a műfajban eddig megszokottaktól.

– A szakácskönyvben különböző érzelmeket fejezek majd ki. A dühöt, a női mérget egy intenzív, erős étellel testesítem meg, a melegséget, lágyságot pedig olyan étellel, amiben a méz vagy a tejszín dominál. Mindenesetre 25 étel már készen áll, és arra is van elképzelésem, hogy mindezt hogyan tálaljam. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek