Aktuális

Sokkolta a sztárokat a bostoni öldöklés

Létrehozva: 2013.04.17.

Az esztelen támadás több embert megölt vagy örök­ké nyomorékká tett, a támadó kiléte ismeretlen. A világ leghíresebb sportolóit is megrázták a rettenetes bostoni képek.

Barack Obama amerikai elnök kijelentette, hogy elkapják a tetteseket, de a bostoni robbantás után még nem merte kijelenteni, hogy terrortámadásról beszélhetünk. Mint ahogy azt a Bors is megírta, a hétfő esti, 117. alkalommal megrendezett bostoni maratonon a verseny indítása után négy órával, a cél előtt a nézők között két bomba robbant, tíz másodperces eltéréssel.

Házi készítésű robbanószerkezet pusztított, ami az iraki módszerre utal. A bomba szögekkel, szilánkokkal volt töltve, ezért, noha a robbanóereje nem volt nagy, rettenetes pusztítást végzett.

– Sokkoló volt a látvány – mondta egy szemtanú –, szerteszét vérző emberek feküdtek, sokak végtagok nélkül, leszakadt lábak hevertek a robbanás közelében…

Ed Davis bostoni rendőrfőnök elmondta, hogy hárman haltak meg, de a számuk sajnos nőhet, hiszen 17 embert válságos állapotban vittek kórházba. A sebesültek száma 144, köztük 8 gyerek, 30 sérültnek biztos, hogy amputálni kell legalább egy végtagját.

A sztársportolók közül többen a Twitteren fejezték ki megrendülésüket.

Usain Bolt, a világ leggyorsabb embere: „Hihetetlen, elszomorító hír, imádkozom minden érintettért”
Haile Gebreselassie hosszútávfutó legenda: „Pedig a futás összehozza az embereket, s erre ez a szörnyűség történik”
Kevin Prince Boateng, a Milan futballistája: „Mi a pokol van már az emberiséggel?”
Lance Armstrong, doppingon megbukott kerékpáros: „A gondolataim és az imáim segítsenek az áldozatoknak”
Jenson Button, Forma–1-es pilóta: „Ez a horrorhír ébresztett az alvásból, képtelen vagyok felfogni” 

A CNN tájékoztatása szerint nem igaz, hogy hét bombát helyeztek el a támadók. Sőt az a tény, hogy nem a profik, hanem az amatőrök befutójára időzítették a detonációt – ekkor kevesebben vannak a célnál –, arra utal, hogy nem akartak nagy tömegeket megölni.

A futóversenyen négy magyar résztvevő – két New Jersey-i, egy budapesti és egy kecskeméti lakos – indult. Mindnyájan célba értek, az utolsó közülük 20 perccel a robbanás előtt futott be 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek