Aktuális

Olvasás közben halt meg Thatcher

Bors

Létrehozva: 2013.04.11.

Több mint 13 órán keresztül feküdt Margaret Thatcher holtteste abban a hotelszobában, ahol a volt brit miniszterelnök hétfő délelőtt elhunyt. A politikusnő csendben, olvasás közben távozott az élők sorából.

A Vaslady a hivatalos jegyzőkönyv szerint délelőtt 11 óra 28 perckor kapott agyvérzést a londoni Ritz Hotelben található lakosztályában, miközben az ágyán ült, párnákkal felpolcolva, és éppen egy könyvet olvasott. Holttestét csak 13 órával később, hajnali fél egykor vitték el a mentők.

Ikergyermekei nem voltak a közelében. Fia, Thomas és lánya, Carol is külföldön tartózkodott halálakor. Csak két ápolója volt mellette. Thatcher tavaly költözött be a lakosztályba a tulajdonosok meghívására, ahol egyébként egy éjszaka 3660 fontba, azaz 1,3 millió forintba kerül.

A személyzet szerint kedvenc étele a tyúkhúsleves és a lepényhal volt. Temetésének egyébként pikáns ízt ad, hogy Thatcher egyik utolsó kívánsága az volt, hogy a szertartáson fia volt és jelenlegi felesége is ott legyen. Diane Beckett, aki a hírek szerint mindig is Thatcher kedvenc menye volt, Dallasból repül majd a temetésre. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek