Aktuális

Nem hajlandó tárgyalni Kim Dzsong Un

Bors

Létrehozva: 2013.04.15.

Az észak-koreai vezető olcsó és ravasz trükknek tartja dél-koreai kollégája tárgyalási és békülési javaslatait. Un szerint Ju Kil Dzse csak csőbe akarja húzni.

Ravasz trükknek minősítette és elutasította Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a tárgyalásokat szorgalmazó dél-koreai javaslatokat. A két Korea békés újraegyesítéséért felelős phenjani bizottság szóvivője az észak-koreai hírügynökségnek adott nyilatkozatában kijelentette: ha Dél-Korea valóban tárgyalásokat akar folytatni, akkor „előbb fel kellene hagynia konfrontációra törekvő magatartásával”.

Ju Kil Dzse dél-koreai országegyesítési miniszter felszólította Phenjant, hogy térjen vissza a tárgyalóasztalhoz. Az észak-koreai szóvivő alattomos és jelentéktelen gesztusnak nyilvánította Ju javaslatát, amelynek – megítélése szerint – az a valódi célja, hogy leplezze az észak lerohanására szőtt tervet. A párbeszéd felajánlása „egy ravasz trükk”, hogy elrejtsék mögé Dél-Korea konfrontációs politikáját. Hozzátette, hogy a feszültségért Dél-Korea és az Egyesült Államok felelős. 
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek