Aktuális

Ezt a boldog családot tépte szét az iszonyú robbanás

Bors

Létrehozva: 2013.04.17.

Nyolcéves kisfia azonnal meghalt, a felesége az életéért küzd, hatéves kislánya lábát pedig le kellett vágni - ezzel a borzalmas eredménnyel zárult egy háromgyerekes családapa számára a bostoni maraton. A férfi, aki maga is megsérült, nem tudja, képes lesz-e valaha is feldolgozni az átélt iszonyatot.

A kevés igazán boldog família egyike volt Richardéké, barátaik csak úgy írták le őket: a tökéletes család.

A 42 éves apa, Bill Richard a futók között volt a bostoni maratonon, családja pedig - 43 éves felesége, Denise, és három gyerekük, a nyolcéves Martin, a 12 éves Henry és a hatéves Jane - a célnál várta, hogy mikor fut be az apa.

A gyerekek anyjukkal épp fagyizásból tértek vissza helyükre, amikor a közvetlen közelükben felrobbant a két bomba, számolt be a Daily Mail.

A középső fiút, Martint szinte széttépte a detonáció és azonnal meghalt. Édesanyja olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy azóta is élet és halál között lebeg, az orvosok nemrég agyműtétet hajtottak végre rajta. Ha túléli is, nem biztos, hogy valaha még ép ember lesz. A hatéves Jane-nek amputálni kellett az egyik lábát.

Egyedül a 12 éves Henry úszta meg sértetlenül a merényletet, a családfő pedig kisebb sérüléseket szenvedett a bombából szétrepülő repeszekből. A férfi a történtektől olyan sokkot kapott, hogy szemtanúk szerint úgy nézett ki, mint egy élőhalott.

„Láttuk, amikor hazajött - meséli az egyik szomszéd. - Kórházi holmi volt rajta, bement a házba átöltözni, de szinte azonnal ki is jött. Nem nézett senkire, nem is köszönt, látszott, hogy nincs magánál. Úgy nézett ki, mint egy élőhalott, majd megszakadt a szívünk érte.”

A szomszédok maguk is alig képesek felfogni a tragédiát, azt mondják, ilyen boldog, szerető és jókedvű családot ritkán látni. A halott kisfiút is nagyon szerették a környéken, vidám, életteli kissrácnak írták le.

A Facebookon barátai egy fotó posztoltak Martinról, amelyen éppen a békét hirdeti: „Ne okozzunk több szenvedést az embereknek. BÉKE” - áll a maga készítette táblán.

A gyászoló családfő közleményben köszönte meg mindenkinek az együttérzést és támogatást ebben a nehéz időszakban.          

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek