Aktuális

Belehalt a hibás diagnózisba a tinédzser

Bors

Létrehozva: 2013.04.16.

Egy fiatal, brit lány tíz nappal azután halt meg, hogy az orvosok félrediagnosztizálták az állapotát. Mandulagyulladásnak nézték leukémiáját.

A 17 éves Sophie Coldwell már egy ideje gyengének érezte magát, ám állapotát senki nem vette komolyan: szülei azt hitték, hogy csak az iskolai terhek miatt fáradékonyabb a lányuk. Csakhogy eközben a tini leukémiás volt, amelynek tüneteit senki nem ismert fel a környezetében. Az orvosok sem.

Amikor végül a kislányt elvitték orvoshoz, ők azt mondták neki, hogy mindössze mandulagyulladástól és krónikus fáradtságtól szenved. Amikor azonban az állapota nem javult azt ezt követő napokban, sőt, egyre rosszabbul lett, szülei kihívták a mentőket. Kórházba szállították, és végül tíz nappal a félrediagnosztizálás után életét veszítette a kórházban - írja a Daily Mail.

- Sophie az utolsó napokban már enni sem tudott, azt mondta, hogy a szája is fájt. Mint apa, számot vetettem azzal hogy mit tehettem volna lányomért, és tudtam-e érte egyáltalán tenni, hogy ne ez történjen - mondta a bűntudattól gyötrődő apa, a 46 éves Andy. Ám az orvosok szerint a szülők sem tehettek volna semmit, ugyanis a fiatal lány a ráknak egy olyan agresszív formájától szenvedett, amelynek a vége mindenképpen az lett volna, hogy meghal.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek