Aktuális

Hagyták meghalni a Dunából kihúzott fiút?

P. Gál Judit

2013. február 5. kedd 07:25

Megtalálása után órákig senki nem nézte meg, hogy él-e az a fiatalember, akit a gyanú szerint két kidobóember gyilkolt meg a Hajógyári-szigeten – állítja az egyik gyanúsított ügyvédje.

Mint ismert, a rendőrség gyanúja szerint, 2011. december 3-án a Hajógyári-sziget Dokk nevű szórakozóhelyén a kidobóemberek bántalmazták az ittas, 21 éves H. Gézát, majd az öntudatlan fiatalembert kivitték a klubból és a Dunába dobták. A férfi halálát vízbe fulladás okozta.

Mára úgy tűnik, az üggyel kapcsolatban több kétség is felmerülhetett. Egy héttel ezelőtt a nyomozási bíró házi őrizetbe helyezte az ügy két gyanúsítottját, B. Ádámot és Z. Alfrédot. A nem jogerős végzés indoklásából kiderül, a nyomozási bíró azok után döntött így, hogy meghallgatta azt a szakértői véleményt is, amelyet B. Ádám ügyvédje, Versitz Piroska megbízásából készített el egy igazságügyi orvos szakértő.

– A szakértő egyértelműen leírja, nem zárható ki, sőt valószínűsíthető, hogy a fiatalember megtalálásakor még nem állt be a halál – nyilatkozta az ügyvédnő. – Ma már azt is tudjuk, hogy H. Gézát reggel 8 és háromnegyed 10 között találták meg a sziget partszakaszán. A szakértő szerint valószínűleg fél 6 és tíz óra között állt be a halál.

Az ügyvéd szavaiból kiderül, van olyan tanú, aki magzati pózban, oldalt látta feküdni a fiatalembert, más a hasára fordulva arccal a 30–50 centis víz felé. Ez is arra utal, hogy megtalálásakor még élt H. Géza.

– Órákig nem ment senki a közelébe – folytatja az ügyvéd. – Amikor a mentők kiérkeztek, nem állapították meg a halál beálltát, hanem az övénél fogva vonszolták 300 méterrel arrébb, a Viking partszakaszhoz. Megdöbbentő, de ezek után sem mérték meg a test hőmérsékletét. Nem véletlen, hogy a rendőrség szakértője is harmadszorra egészíti ki a véleményét.

Az ügyvéd hozzátette, az ügy megítélése szempontjából nagyon fontos, hogy az áldozat testén talált sérülések és az ügy egyetlen állítólagos szemtanújának vallomása között komoly ellentmondások vannak. Így például H. Géza arcán két kicsi horzsolást találtak, míg a tanú – akit bilincsben vittek helyszínelni, mert más ügyben előzetes letartóztatásba került – egyenesen arról beszélt, hogy szerinte 10–12 ember verte a férfi arcát, amely nagyon vérzett.

– A konkrét esetről részletes információt nem adhatok – nyilatkozta a Borsnak Győrfi Pál, a mentőszolgálat kommunikációs és PR igazgatója, aki hozzátette: – A mentők akkor tudják megkezdeni a vizsgálatot és ellátást, amikor a beteg a műszaki mentés eredményeképpen hozzáférhetővé válik. A mentők a helyszínen pusztán a halál tényének megállapítását végzik.

További cikkek

Bukás

Óriási bukás lett a baloldali aláírásgyűjtés: elkéstek és keveset gyűjtöttek

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Afrika-kupa: kihagyta a tizenegyest, a rendőrök védik a házát

metropol.hu

Curtis durván beszólt Krausz Gábornak: a felsője ütötte ki a biztosítékot a rappernél

origo.hu

Már Magyarországon is rendelhető az új Opel Astra, az árától hanyatt fog esni

magyarnemzet.hu

Bolhák és csótányok közt – Djokovics beperli az ausztrál kormányt

kemma.hu

Rendőrségi fotón ismerték fel magukat a tatabányai tinik, azonnal feladták magukat

origo.hu

Prémium összehajtható mobilokkal készül a Xiaomi és az Oppo

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a franciák tartalékolva is tízzel verték a hollandokat

origo.hu

Ezek voltak a legnagyobb üzletek a videójáték-iparban

nemzetisport.hu

BL: nem játszhatnak Franciaországban az oltatlan Chelsea- és Real-játékosok

mandiner.hu

Váratlan fordulat a hazánkat bíráló országjelentés kapcsán

nemzetisport.hu

Légiósok: Varga Kevin beállt, egy perc múlva gólt lőtt a Galatasaraynak

origo.hu

Megunta a sorban állást Pesterzsébeten, és megmutatta, szerinte mire való a városi terepjáró - videó