Aktuális

Gyors halált ígért, pokoli kínt okozott Gábor

2013. február 21. csütörtök 07:55

A Bors megtalálta azt az iskolapszichológust, aki már évekkel korábban bejelentést tett a rendőrségen az öngyilkosjelöltek titkos társaságának működéséről. Szerinte a bujtogató megbocsáthatatlan bűnt követett el.

Internetes „hirdetéseiben” gyors, fájdalommentes halált ígért az öngyilkossághoz tanácsokat osztogató K. Gábor. Úgy tudjuk, hogy a 22 éves férfi tippjei alapján a budaörsi lányok (R. Katalin és G. Zsanett) és az újpesti áldozatok (B. Barbara és P. Balázs) is klórgázt fejlesztve végeztek magukkal. De a Kispesten megmentett öngyilkosjelöltek (R. Mária és H. Alexandra) is ugyanezzel a módszerrel próbálkoztak. A budaörsi lányok nagyot tévedtek.

Ők az autójuk szélvédőjén egy cetlivel figyelmeztettek a gázveszélyre. A papírra ezt írták: „H2S halálos gáz van a kocsiban, ne nyisd ki, mert meghalsz.” A fiatalok halálát azonban nem a papíron jelzett hidrogén-szulfid, hanem klórgáz okozta. 

Utóbbiról Zacher Gábor toxikológus korábban a Borsnak azt mondta: nagy koncentrációban belélegezve a légutak nyálkahártyáján sósavat alkot, és a hidrogén-szulfid gyors hatásával ellentétben csak hosszú percek után áll be a halál. A jelzett hidrogén-szulfid kis adagban ­záp­to­jás­szagú vegyület, nagyobb koncentrációban viszont ­le­blok­kolja az orrban a szaglóidegeket, s néhány lélegzetvétel után bénítja a légzést, ­vagy­is gyorsan öl. A klórgáz viszont nem ilyen.

A Borsnak nyilatkozott az a pszichológusnő, aki évekkel ezelőtt jelezte a rendőrségnek az öngyilkosságra buzdító internetes oldalak működését. – Több fiatallal kapcsolatba kerültem, akik ezeken az ­ol­dalakon tanácsokat kaptak. A buzdító megbocsáthatatlan bűnt követett el, hiszen azokat az embereket is megerősítette szándékukban, akik egyébként lehet, hogy eltéríthetők lettek volna. Regisztráltam az oldalakra, bele tudtam olvasni a levelezésekbe. A moderátor sosem próbálta lebeszélni a fiatalokat.

Felkeresik a családokat

K. Gábor hat facebookos oldalt üzemeltetett, 158 emberrel tartotta a kapcsolatot. Közülük 57 fővel öngyilkosságról levelezett. Összesen 22 132 üzenetet váltott, ebből 7918-ban felmerült az öngyilkosság.

Ezenkívül két e-mail címen is írogatott. Amikor a rendőrök lefoglalták a gépét, 93 ­e-mailt találtak rajta, ebből 48 volt olyan, amelyben szintén az öngyilkosság volt a téma.

Amikor a rendőrök érte mentek, a második mondata az volt: „Melyik lány volt az, aki meghalt?” A Bors úgy tudja, hogy a 22 éves fiú szinte megkönnyebbült, hogy letartóztatták, mert így végre ­embe­rek közé került. A rendőrök az összes családot felkeresik, ahova Gábor öngyilkosságra biztató levelet küldött. 

További cikkek

Vigyázat

Nagyon komoly figyelmeztetést adott ki a katasztrófavédelem: készüljünk fel az áramszünetre is!

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Már nem kell sokat várni, ekkor ér Magyarországra a havazás

borsonline.hu

Gyilkosság a XVI. kerületben: elcsukló hangon mesélt a Borsnak az összetört feleség

origo.hu

Elfogyott a BMW-s türelme Vácon, egy pillanat alatt ment át közveszélyes ámokfutóba - videó

magyarnemzet.hu

A magyar határt áttörő embercsempész rálőtt az osztrák katonákra

heol.hu

Leleplezte a kerecsendi párducot a polgármester

origo.hu

Meghalt 99 éves korában Mussolini titokban született lánya

nemzetisport.hu

NFL: őrült hajrá! Így bukta el a fordítás lehetőségét a Cowboys – videó

origo.hu

Erre mondott nemet a Pfizer és a GSK vegyesvállalata

mandiner.hu

Pénzbüntetésre ítélték Éric Zemmourt „gyűlöletkeltés” miatt

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Máthé Dominik csak egyszer nézte vissza a gólját; elárasztották ajánlatokkal

szon.hu

Hajmeresztő! Ez történt a 13 éves lánnyal fényes nappal Nyíregyháza belvárosában!

origo.hu

Elrettentő díjemelés jön egy hazai autós szolgáltatásban