Undorító alapanyagból főznek a luxusétteremben

étel
PUBLIKÁLÁS: 2013. január 24. 15:30
Egy különleges földkeverékből készült menüsor kerül a legtöbbe a tokiói luxus étteremben. A sárból készült ételek a legdrágábbak.
Bors

Míg a legtöbb szakács keményen dolgozik azon, hogy semmilyen piszok ne kerüljön bele az alapanyagokba főzés közben, addig egy tokiói étteremben a kosz az egyik kulcsfontosságú összetevője az ott készülő ételeknek.

A különleges fekete színű talajból származó Kanuma föld ugyanis nyugodtan fogyasztható, mivel a legszigorúbb egészségügyi biztonsági feltételeknek is megfelel, ezért előszeretettel használják alapanyagnak ennél az ázsiai vendéglátó egységnél.

Amióta Toshio Tanabe szakácsmester megnyert egy főzőversenyt a Kanumából készült piszok szósszal, onnantól kezdve mindent fogásában szerepel a természetnek eme különös ajándéka. Az pedig már csak mocsok a tortán, hogy az étterem menüjéből a sárból készült ételek ára a legmagasabb.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.