Aktuális

Orgazda:tíz évig példás rendőr volt Attila

K. V.

Létrehozva: 2013.01.17.

Tavaly nyárig a Köztársasági Őrezred, a szervezet megszűnése óta a Készenléti Rendőrség kötelékében szolgált az orgazdasággal meggyanúsított D. Attila. A férfi tíz éve rendőr, munkáját mindeddig példásan végezte.

A tavaly októberi százmilliós szegedi ékszerlopásért hét személyt fogtak el, köztük egy rendőrt, akinél tizenegymillió forintot érő aranyat meg is találtak őrizetbe vételekor, és akit orgazdasággal gyanúsítanak – számolt be a Bors.

Ismeretes, D. Attila a Készenléti Rendőrség úgynevezett Sándor-palota alosztályán dolgozott.

A Bors kíváncsi volt rá, milyen szűrőn kell átmenniük az objektumőröknek, akik a köztársasági elnök főhadiszállását óvják?

Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője lapunknak elmondta: a Köztársasági Őrezred megszűnésével 2012. július 1-jétől a kiemelt objektumok védelme a Készenléti Rendőrség hatáskörébe került.

– Az objektumőröknek ugyanazoknak az általános rendőri szakmai követelményeknek kell megfelelniük, mint a közrendvédelem területén. Tehát akik már rendőrként ­tel­jesítenek szolgálatot, kérhetik az áthelyezésüket ide. Amennyiben a civil életből jelentkeznek, ugyancsak az általános rendőri felvételi követelményeknek kell megfelelniük. Rendelkezniük kell a megfelelő iskolai végzettséggel, fizikai, pszichikai alkalmassággal, büntetlen előélettel. A jelentkezőnél környezettanulmányt is végeznek a kifogástalan életvitel ellenőrzése érdekében. Egy már szolgálatot teljesítő rendőr esetében az első szűrő mindig a közvetlen parancsnok, azután az igazgatóság belső ellenőrzési szolgálata és emellett a Nemzeti Védelmi Szolgálat – közölte Garamvölgyi, aki hozzátette: a megbotlott kolléga éppen tíz éve volt rendőr a Köztársasági Őrezrednél, s a szolgálatellá­tásával kapcsolatban soha nem merült fel probléma.

A Bors megtudta, hogy D. Attila az ékszertolvajok közül nemcsak Zs. Mihályt, hanem T. Imrét is ismerte. Mindkét férfit még tavaly novemberben elkapták. D. Attila valamiért mégsem félt attól, hogy ismerősei feldobják, nyugodtan elutazott a karibi szigetekre, ahonnan szilveszterkor tért vissza lottómilliárdos élettársával. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek