Grillázsból készíti László a kolbászt

harcsa
PUBLIKÁLÁS: 2013. január 27. 08:00
Afrikai tüdőharcsa, grillázskolbász és struccszalámi az első hentesfesztivál legnagyobb slágere. Legalábbis a főkóstoló japánok szerint.

– Milyen ízű a strucc- és a halszalámi? Pikánsan magyaros. A strucc íze kicsit édesebb, mint a szárnyasok húsai – mondja Lukács Máté, a budai fesztivál egyik résztvevôje.

A Hortobágyról való afrikai tüdős harcsából készül a kézműves halszalámi, amihez csak marhazsiradékot és fűszereket kevernek. Nemcsak finom, de a koleszterinszintje is alacsony. Igaz, ­hat­ezer forint kilója.

Egy japán csoportot kértünk meg arra, teszteljék végig lapunkkal a különlegességeket. Náluk a Rimóczi-féle grillázskolbász győzött. 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.