Aktuális

Nostradamus: felemelkedik a magyarság

M. G.

2012. december 30. vasárnap 11:00

Túléltük volna a maja világvégét? Úgy tűnik, igen, de mielőtt örvendeznénk, van egy rossz hírünk: valaki csúnyán elszámolta magát. Máris kiderült: 2013 márciusában lesz a végítélet napja! 2. rész

A honi előrejelzések nem biztatnak sok jóval. A szakemberek szinte kivétel nélkül egyet­értenek abban, hogy a tavalyi durva megszorítások miatt jövő­re is stagnál a magyar gazdaság. Az időjósok is rátettek egy lapáttal: évszázados szárazsági rekord dőlhet meg 2013-ban.

Természetesen Nostradamus jóslataiból szintén bőven jut 2013-ra is. Ezekből Pannónia és a magyarság sem maradhatott ki: egyenesen Magyarország felemelkedését jövendölte meg. Szerintük az évszámban a bűvös 13-as csak azt jelentheti, hogy az új évben leszünk újra nagyok.  

„A kétezredik év után hamar
nagy lesz az ország és erős,
visszatér hazájába
mindegyik magyar,
s magyar földben nyugszik minden ős.
De a magyar föld része lesz
a nagynak,
erős királyság, melynek
nincs határa,
a keresztények farkasai
már nem ugatnak,
Krisztus ellenségeit
a föld kizárja”.

Itt a Kígyó éve

A kínai horoszkóp nem Magyarországról szól ugyan, de közvetve magunkra is vonatkoztathatjuk. Az új év február 9-én kezdődik és a Kígyó jegyében zajlik a kínai horoszkópban. Ez ellentmondásos elemekkel teli periódust hoz, amit az instabilitás jellemez, de a dinamizmus, a szeretet, a jólét is jellemző lesz, mivel a kínai asztrológia szerint az év egészen pontosan a Vízi Kígyó éve lesz.

A víz ugyanis nemcsak változást, dinamizmust hoz, hanem labilitást is. Ugyanakkor a kínai horoszkópban a Kígyó a misztikumot, a szépséget, a szakrálisat és a bölcsességet jelenti. A kínai hagyományok szerint a Kígyó a házban bőséget hoz a családnak. Az év kozmikus eleme a Fekete Víz, domináns színei pedig a fekete, a kék és a zöld. Ezek szerencsét hoznak a Kígyó évében.

Könyvei ütötték agyon

A világvége-jövendölések nem ma lettek divatosak, csakhogy eddig egyik sem jött be. Két ősi példa erre: 1186-ra Toledói János asztrológus vízözönt jósolt; világszerte pánik tört ki, de az ár nem érkezett meg. Ugyanezt jövendölte a tübingeni Johann Stofler 1524 februárjára. A csillagász még bárkát is épített
a családjának, ám a vízözön szóba sem jöhetett: az a február ugyanis épp rendkívüli száraz­ságával tűnt ki.

Stofler azonban nem adta fel. Gyorsan módosította jóslatát, 1525. július 15-re halasztotta, de sajnálatára me­gint nem lett igaza. Stoflert később a saját könyvei ütötték agyon, amikor dolgozószobájában összedőlt a könyvespolc.

Szabaduljon az aranytól!

Ennél jóval földközelibb a dán Saxo Bank hagyományos év végi előrejelzése. Az új esztendôre a legmeghökkentőbb jóslat az, hogy 33 százalékkal zuhan a német tőzsde hivatalos mutatója, miközben az arany unciánkénti ára a mostani 1670 dolláros szintről 1200-ra esik. Csakhogy a dán bank e tekintetben egyre rosszabb teljesítményt nyújt az évek során. Míg a 2011-es tippjeik némelyike részben megvalósult, az ideiek közül egy sem.

Pedig milyen „jól hangzott” például az, hogy 2012-ben egy napon zár be a világ valamennyi tőzsdéje, vagy hogy egy ismeretlen jelölt nyeri az amerikai elnökválasztást…

Nostradamus öt világvégéje

A jóslások „komolyságát” jelzi az eddigi kataklizmák bekövetkezésének esélye is. Nemcsak asztrológiai, hanem vallási alapon is gyakran jeleztek világvégét, például 992. március 25-re, aztán 1000-re, 1033-ra. A közkedvelt Nostradamus szerint akkor lesz a világvége, amikor húsvét Márk napjára, úrnapja pedig János-napra esik – vagyis 1666-ban, 1737-ben, 1886-ban, 1939-ben, 1943-ban is világvége volt, csak nem vették észre (és eszerint világvége várható 2038-ban, 2190-ben stb. is).

William Miller amerikai szektaalapító 1844. március 14-re várta az utolsó ítéletet és a világvégét; az egyelőre elmaradt, de szektája máig várja. Jehova tanúi előbb 1914-re tették a világvégét, de most leginkább úgy vélik, hogy történelmünk 2914-ben ér véget. 

További cikkek

Dráma

Harmadszor landolt kamion a család kertjében a Bács-Kiskun megyei Bodogláron

Gyász

Orbán Viktor megható szavakkal búcsúzik Csollány Szilvesztertől

Ez is érdekelhet

life.hu

Életveszélyes állapotban szállították kórházba a magyar rappert: végre hír érkezett az állapotáról

borsonline.hu

Édesanyja szeme láttára holtan esett össze a 8 éves kislány

origo.hu

Történelmi csúcson az orosz arany- és devizatartalékok

kisalfold.hu

Búcsú a bajnoktól - videón Csollány Szilveszter olimpiai aranyat érő gyűrű gyakorlata

origo.hu

Titokzatos lila sziklákat találtak a Marson

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a francia válogatott a 2. félidőben átgázolt Montenegrón

origo.hu

30 milliárd forintra pályázhatnak a kistelepülések vállalkozásai a Magyar Falu Programban

origo.hu

Csollány Szilveszter élete képekben

vg.hu

Eddig számít fertőzőnek, ha pozitív lett a Covid-tesztje

vg.hu

Hallhat és érezhet Csollány Szilveszter a pszichoterapeuta szerint

origo.hu

Tudományos folyóiratot jelentetett meg a megújult Színház- és Filmművészeti Egyetem