Aktuális

Lászlótól tanult varázsolni Mary Poppins

Létrehozva: 2012.12.03.

Igazi színészparádé közepén találta magát Szemerey László bűvész, aki a Mary Poppins sztárjait taníthatta trükközni. A férfinak speciális megoldásokat kellett kitalálnia a produkció kedvéért.

 Utazótáskából kivett 180 centis fogas, táncoló partvis, emeletessé változó torta, eltűnő madár. A Mary Poppins című musical nézőit pont úgy éri egyik meglepetés a másik után, ahogy a varázslatokat megálmodó bűvész, Szemerey László a produkcióba csöppen.

– Levetítették a Mary Poppins amerikai színpadi változatának madáreltüntető jelenetét, és meg­kérdezték, hogy utána tudnám-e csinálni? Azt mondtam, igen, de nálam nem háttal állna a művész, hanem a nézők szeme láttára válna kámforrá a kezében tartott szárnyas.

Elmondtam a megoldást is, azt hittem, ennyi az egész, s már indultam volna haza, amikor az igazgató utánam szólt: rendben, a darab összes trükkjét én találhatom ki, és taníthatom be a színészeknek – emlékszik vissza az egri bűvész. – Onnantól kezdve azon járt az eszem, miképp tudom a darab varázslatait úgy megoldani, hogy az eredetinél is jobbak legyenek.

– A táncoló partvis nem volt kihívás, de az utazótáskából kiemelt 180 centis fogason hetekig agyaltam, s szó szerint megálmodtam a megoldást – vallja be László, aki a hármas ­sze­reposztás miatt olyan színészeket taníthatott be, mint Mahó Andrea, Oroszlán Szonja és Polyák Lilla.

Mahó Andrea azt mondja, a varázslatok láttán először nagyon megijedt: – László könnyed mozdulatai mögött azonnal látszott a rutin, s nehéz volt elhinni, hogy ezek a csodák nekem is ilyen maguktól értetődően mennek majd.

Nagyon sokat kellett gyakorolnom, mind a hatalmas tárgyak kiemelését az utazótáskából, mind a kezemben mozgó kanári eltüntetését. Sőt, nem viccelek, partvissal mentem nyaralni, hogy minél tökéletesebben elsajátítsam a levegőben táncoló használati eszköz illúzióját. Komoly munka volt mindezeket megtanulni, de megérte: a közönséget valóban elkápráztatjuk – összegez a művésznő.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek