Aktuális

Ferencen próbálta ki kését a gyilkos szakács

Sütő Dániel

Létrehozva: 2012.12.08.

Véletlenszerűen választotta ki áldozatát, a 24 éves Ferencet a budatétényi késes gyilkos. A fiatal szakács özvegye örül, hogy elfogták a tettest, hiszen egy éve retteg az ismeretlentől.

Véletlenül esett a gyilkos választása a 24 éves Ferencre tavaly novemberben. Mint azt megírtuk, az elkövető egy év után kézre került. A meggyilkolt szakács özvegye a Borsnak elmondta: végre nyugodtan léphet ki az utcára.

– Miután Fecót meggyilkolták, és nem találták az elkövetőt, én is félni kezdtem. Nem tudhattuk, ki ölte meg a férjemet. Attól tartottam, hogy minket is bántani akar majd a fiammal – mondta Tímea, miután tegnap a rendőrség sajtótájékoztatón bejelentette, amit már hírül adtunk: elfogták a tettest. – Amikor kinézek az ablakon, azt várom, hogy Fecó hazaérjen, ahogyan halála előtt mindennap – tette hozzá Tímea. Ő végig arra gyanakodott, hogy bomlott elméjű ember támadta meg a férjét.

– A nyomozást megnehezítette, hogy az elkövető és az áldozat között semmilyen korábbi kapcsolat nem volt. A tettes teljesen véletlenszerűen választotta ki áldozatát – jelentette ki Sulányi Vilmos alezredes, a BRFK életvédelmi alosztályának vezetője. – Az elkövető tettére azt a magyarázatot adta, hogy a magánéleti problémái miatt öngyilkosságot akart elkövetni, s ehhez az eszközt – a saját maga által összeeszkábált bajonettet – ki akarta próbálni. Terepszemléket tartott, s kiválasztotta a számára megfelelő helyszínt, a Gyula vezér lépcsőt. Hosszasan figyelte lehetséges áldozatait, mígnem meglátta a férfit. Azért esett rá a választása, mert egy súlycsoportban voltak – magyarázta Sulányi Vilmos.

B. Bálint hátulról osont Fecó mögé. Megállította, és udvariasan megkérdezte tőle, mennyi az idő. De mire Fecó válaszolt volna, már szúrt is. A támadó arra azonban nem készült, hogy a 24 esztendős szakács megpróbál majd ellenállni. Dulakodni kezdtek, s a fiatal édesapa igen jó fizikumának köszönhetően majdnem felül is kerekedett aljas támadóján. B. Bálint kezében azonban ott volt a bajonett, amivel több tucatszor döfött áldozatába, majd miután látta, hogy Fecó nem mozdul, elvette mobiltelefonját, és elmenekült a helyszínről.

– Ezután megpróbálkozott az öngyilkossággal, de mivel rájött, hogy az fájdalmas, letett róla, és tovább élte mindennapjait – mondta el Sulányi Vilmos. B. Bálint a szüleivel lakott egy háztartásban. A házkutatás során megtalálták az elkövetéshez használt katonai rohamkést, valamint a cipőt, amit a gyilkosság idején viselt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek