Aktuális

Ferencen próbálta ki kését a gyilkos szakács

Sütő Dániel

2012. december 8. szombat 08:00

Véletlenszerűen választotta ki áldozatát, a 24 éves Ferencet a budatétényi késes gyilkos. A fiatal szakács özvegye örül, hogy elfogták a tettest, hiszen egy éve retteg az ismeretlentől.

Véletlenül esett a gyilkos választása a 24 éves Ferencre tavaly novemberben. Mint azt megírtuk, az elkövető egy év után kézre került. A meggyilkolt szakács özvegye a Borsnak elmondta: végre nyugodtan léphet ki az utcára.

– Miután Fecót meggyilkolták, és nem találták az elkövetőt, én is félni kezdtem. Nem tudhattuk, ki ölte meg a férjemet. Attól tartottam, hogy minket is bántani akar majd a fiammal – mondta Tímea, miután tegnap a rendőrség sajtótájékoztatón bejelentette, amit már hírül adtunk: elfogták a tettest. – Amikor kinézek az ablakon, azt várom, hogy Fecó hazaérjen, ahogyan halála előtt mindennap – tette hozzá Tímea. Ő végig arra gyanakodott, hogy bomlott elméjű ember támadta meg a férjét.

– A nyomozást megnehezítette, hogy az elkövető és az áldozat között semmilyen korábbi kapcsolat nem volt. A tettes teljesen véletlenszerűen választotta ki áldozatát – jelentette ki Sulányi Vilmos alezredes, a BRFK életvédelmi alosztályának vezetője. – Az elkövető tettére azt a magyarázatot adta, hogy a magánéleti problémái miatt öngyilkosságot akart elkövetni, s ehhez az eszközt – a saját maga által összeeszkábált bajonettet – ki akarta próbálni. Terepszemléket tartott, s kiválasztotta a számára megfelelő helyszínt, a Gyula vezér lépcsőt. Hosszasan figyelte lehetséges áldozatait, mígnem meglátta a férfit. Azért esett rá a választása, mert egy súlycsoportban voltak – magyarázta Sulányi Vilmos.

B. Bálint hátulról osont Fecó mögé. Megállította, és udvariasan megkérdezte tőle, mennyi az idő. De mire Fecó válaszolt volna, már szúrt is. A támadó arra azonban nem készült, hogy a 24 esztendős szakács megpróbál majd ellenállni. Dulakodni kezdtek, s a fiatal édesapa igen jó fizikumának köszönhetően majdnem felül is kerekedett aljas támadóján. B. Bálint kezében azonban ott volt a bajonett, amivel több tucatszor döfött áldozatába, majd miután látta, hogy Fecó nem mozdul, elvette mobiltelefonját, és elmenekült a helyszínről.

– Ezután megpróbálkozott az öngyilkossággal, de mivel rájött, hogy az fájdalmas, letett róla, és tovább élte mindennapjait – mondta el Sulányi Vilmos. B. Bálint a szüleivel lakott egy háztartásban. A házkutatás során megtalálták az elkövetéshez használt katonai rohamkést, valamint a cipőt, amit a gyilkosság idején viselt.

További cikkek

Koronavírus

Ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy a betegeink meggyógyulnak. Most nem gyógyultak meg – egy magyar Covid-osztályos nővér vallomása

Baleset

Fiatal focista vesztette életét a XVIII. kerületi balesetben

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Márki-Zay egymillió forintot ad annak, aki bizonyítja, hogy ő Indiába küldte volna az embereket szemorvoshoz (videó)

metropol.hu

Ezzel a különleges technikával készül a kondorosi kolbász – na és ki készíti?

life.hu

Vadítóan szexi fehérneműben bűvöli a kamerát Madonna lánya - Fotók (18+)

szon.hu

Nyíregyházi, nyírkarászi, tiszavasvári és ópályi lakosokat fogtak el a rendőrök szombaton

vg.hu

Változott a trend: másra használják az ATM-eket a magyarok

sport.mandiner.hu

A Győr az utolsó fél percben nyert az Odense ellen a női kézilabda Bajnokok Ligájában

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: vége a nagy spanyol sorozatnak, Norvégia néggyel nyert

life.hu

Borzalmas: Metró alá löktek egy nőt: a helyszínen életét vesztette

origo.hu

Teljesen meztelen férfi sétál Szeged belvárosában - videó